KOMMENTARER

Snapchats mobile nyhetsrevolusjon

Når nyhetsmediene skal fri til kidsa, bærer det til sengs med «fienden».

NYHETER OG UNDERHOLDNING: Snapchat Discover tilbyr daglig oppdaterte nyheter og annet medieinnhold bygget inn i den populære kommunikasjonsappen, som foretrekkes av stadig flere unge nettbrukere. Foto: Snapchat
NYHETER OG UNDERHOLDNING: Snapchat Discover tilbyr daglig oppdaterte nyheter og annet medieinnhold bygget inn i den populære kommunikasjonsappen, som foretrekkes av stadig flere unge nettbrukere. Foto: Snapchat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Snapchat, er ikke det en sånn selfie-chatte-app for fjortiser? Jo da, det også. Men stakkars den medieleder som undervurder endringspotensialet i nyheten om at Snapchat - som daglig brukes av 30 prosent av alle nordmenn og kanskje så mye som 80 prosent av alle mellom 14 og 19 år - gjennom en oppdatering av appen nå tilbyr sine mer enn 100 millioner månedelige brukere nyheter og annet medieinnhold fra partnere som CNN, MTV, National Geographic, Daily Mail, Vice, Cosmopolitan og People.

Snapchat-lanseringen treffer nemlig midtskips i tre viktige teknologitrender:

• De yngste nettbrukerne forholder seg i liten grad til de tradisjonelle mediene.

• Sosiale medier og kommunikasjonstjenester blir en stadig viktigere kilde til nyhetene vi går inn og leser, på bekostning av nettavisenes forsider.

• Mediekonsumet på PC og Mac stuper, mens konsumet fra mobil og nettbrett går rett til vers.

I den nye, mediale delingsøkonomien er Facebook suverent størst og viktigst. Men nå vil Snapchat ha sin del av kaka, og selskapet bør være godt posisjonert til å ta en offensiv rolle når nyhetene går mobilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.