Krise: Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim, skriver Stine Hostad. Foto: NTB Scanpix
Krise: Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim, skriver Stine Hostad. Foto: NTB ScanpixVis mer

Snart betaler Trondheim en milliard i renter og avdrag

I kjent Ap-stil forfekter Waage usannheter om Høyres budsjetter.

Meninger

I etterkant av mitt innlegg i Dagbladet 13. august har jeg blitt kontaktet av ansatte i helse- og velferdssektoren som kjenner seg godt igjen i min beskrivelse av krisen i Trondheim. De går fra jobb med dårlig samvittighet dag etter dag og har i tillegg en arbeidssituasjon som vanskelig lar seg kombinere med det familielivet de ønsker seg. Et sykefravær i sektoren på 12,7 prosent taler vel i grunnen for seg.

I Geir Waages svar 14. august mener han jeg brukte stor plass på Ap-politikk. Det er jeg ikke enig i, men beskrivelsen av den faktiske situasjonen avslører at deres politikk de siste 12 årene langt ifra har resultert i en omsorg det skinner av. Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim.

Waage fortsetter i kjent Ap-stil, med å forfekte usannheter om Høyres budsjetter. Antagelig i et forsøk på å etablere påstanden som en «sannhet» for byens befolkning. Jeg tror han undervurderer velgerne. Hvorfor bløffer han om Høyres bevilgninger til omsorgen? Det ville blitt mer penger, flere på jobb og dermed tryggere omsorg med Høyres budsjett i Trondheim.

Den største trusselen mot velferden i Trondheim er den eksplosive veksten i gjelda: en dobling under Aps styre, verst blant storbyene, og snart betaler byen en milliard kroner i renter og avdrag. Dette tilsvarer tre nye sykehjem. Det er ikke mye som skal til i lavere gjeldsvekst før det er frigjort mange millioner kroner som kan brukes til å øke grunnbemanningen i eldreomsorgen, særlig på natt og i helg.

Hva mener du? Del det du har på hjertet under Lokale meninger!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.