Snart betaler Trondheim en milliard i renter og avdrag

I kjent Ap-stil forfekter Waage usannheter om Høyres budsjetter.

Krise: Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim, skriver Stine Hostad. Foto: NTB Scanpix
Krise: Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim, skriver Stine Hostad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I etterkant av mitt innlegg i Dagbladet 13. august har jeg blitt kontaktet av ansatte i helse- og velferdssektoren som kjenner seg godt igjen i min beskrivelse av krisen i Trondheim. De går fra jobb med dårlig samvittighet dag etter dag og har i tillegg en arbeidssituasjon som vanskelig lar seg kombinere med det familielivet de ønsker seg. Et sykefravær i sektoren på 12,7 prosent taler vel i grunnen for seg.

I Geir Waages svar 14. august mener han jeg brukte stor plass på Ap-politikk. Det er jeg ikke enig i, men beskrivelsen av den faktiske situasjonen avslører at deres politikk de siste 12 årene langt ifra har resultert i en omsorg det skinner av. Det er krise i eldreomsorgen i Trondheim.

Waage fortsetter i kjent Ap-stil, med å forfekte usannheter om Høyres budsjetter. Antagelig i et forsøk på å etablere påstanden som en «sannhet» for byens befolkning. Jeg tror han undervurderer velgerne. Hvorfor bløffer han om Høyres bevilgninger til omsorgen? Det ville blitt mer penger, flere på jobb og dermed tryggere omsorg med Høyres budsjett i Trondheim.

Den største trusselen mot velferden i Trondheim er den eksplosive veksten i gjelda: en dobling under Aps styre, verst blant storbyene, og snart betaler byen en milliard kroner i renter og avdrag. Dette tilsvarer tre nye sykehjem. Det er ikke mye som skal til i lavere gjeldsvekst før det er frigjort mange millioner kroner som kan brukes til å øke grunnbemanningen i eldreomsorgen, særlig på natt og i helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer