Snart er all musikken din på nettet

Streamingrevolusjon på gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Selv om vi lever i nettalderen, har de fleste av oss fortsatt musikken lagret fysisk hos oss - enten det er i form av vinyl, cd-plater eller lydfiler på pc/mac, nettverksserver, mp3-spiller og/eller mobiltelefon.

Men 131 år etter at Edison tok patent på fonografen, 27 år etter at Sony slapp den første cd-platen (Billy Joels «52nd Street»), og åtte år etter at den første iPoden ble lansert, begynner vi kanskje å ane konturene av et nytt paradigmeskifte innenfor digital musikkdistribusjon.I den neste generasjonen musikktjenester ligger musikken du hører på i «skyen» ute på nettet.

Noen av disse tjenestene, som Last.fm og Pandora, har eksistert i mange år allerede. Men det er først med suksessen til Spotify, den reklame- eller abonnementsfinansierte fetteren til iTunes, at vi begynner å se at streamingtjenester virkelig kan erstatte de fleste andre former for nettbasert musikkdistribusjon.

DET GJENSTÅR Å SE om overgangen fra lokal mp3 til streamet nettmusikk blir like viktig som overgangen fra cd til mp3, men for alle andre enn platesamlerne blant oss (jeg er forsåvidt en av dem, og derfor litt splittet i forhold til dette) er dette en utvikling som kan gjøre det enda morsommere å være musikkfan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer