MYE OPPMERKSOMHET Hvorfor skal disse to personene få denne oppmerksomheten i media? spør Harald Orderud. På bildet: Per Kristian Orderud og Veronica Orderud under ankesaken i 2002. 

Foto: Hans Arne Vedlog
MYE OPPMERKSOMHET Hvorfor skal disse to personene få denne oppmerksomheten i media? spør Harald Orderud. På bildet: Per Kristian Orderud og Veronica Orderud under ankesaken i 2002. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

«Snart er de tilbake på Orderud gård»

Det er nok nå.

Meninger

Lille julaften 1998 var det selskap på Orderud gård. Noen av gjestene var Lars Grønnerud og Kristin Kirkemo. Det ble overlevert våpen, det gikk av et vådeskudd som traff salongbordet og videre til et Odd Nerdrum litografi.

Det var et «planleggingsmøte» hvor de snakket om på hvilken måte de skulle drepe Per Orderuds foreldre og søster, Veronicas svigerforeldre og svigerinne. Lars og Kristin visste knapt nok hvem disse tre var. To ganger tidligere hadde det vært mislykkede forsøk på å ta livet av Anne, dynamitt under bilen og gasseksplosjon ved deres leilighet i Oslo.

I pinsen 1999, sola skinte, bygda var pyntet med det norske flagg, det skulle være konfirmasjon. Også i vår familie. Fatter'n hadde funnet frem dressen, han skulle også i konfirmasjon, i nabohuset til kårboligen. Dagen startet på verst mulig måte, han fant sin bror, svigerinne og niese drept i kårboligen. De var alle tre skutt på kloss hold.

På bare noen timer var Orderud gård og Sørumsand satt på kartet. Pressen startet jobben med å dekke denne tragedien. Alle vet hvor mye oppmerksomhet denne saken har skapt via media, naturlig nok. Fra denne dag og frem til lagmannsretten avsa sin dom i 2002 har det vært skrevet side opp og side ned om trippeldrapene på Orderud. I flere tilfeller senere har de fire dømte også fått omtale i media av forskjellige grunner. En hel familie er rammet av denne forferdelige tragedien.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Nå skal Per og Veronica tilbake til det normale samfunnet igjen. Lars og Kristin er det allerede. De skal flytte tilbake til hjemplassen til Per, der hvor han for snart 16 år siden satt og planla tre drap. De har tatt et valg. Hvorfor skal disse to personene få denne oppmerksomheten i media? Hvem er egentlig interessert i å høre noe som helst om disse to? Det er tre ofre i denne saken, pluss en hel familie som har vært rammet hardt på grunn av det som skjedde natt til pinseaften i 1999. Det er fortsatt åpne sår, flere av oss bor på Sørumsand, ikke langt fra Orderud gård og kårboligen. Nå blir Per og Veronica naboer igjen.

Vi trenger ikke hjelp fra pressen, det er nok nå.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.