Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snart helt «Beatles»

De synger, de danser og de spiller. Problemet er bare å gjøre alt sammen samtidig. Ei drøy uke før premieren på «Beatles» på Oslo Nye Teater er det fortsatt mye som skal pusses på.

- Det er litt kaotisk akkurat nå mens vi prøver å få alle elementene på plass. Og så har vi alle ting som vi terper på. Eivind, for eksempel, har ikke lært seg å stamme ennå, forteller Jon Øigarden. Selv innrømmer han visse problemer med motorikken.

- Men jeg har tupé, da, sier Eivind stolt og kaster på luggen.
- Du likner på Bård Tufte Johansen, fastslår Mads.

- Nei, på en tysk pornostjerne, skyter Duc inn.

De fire gutta kjenner hverandre godt fra før; Jon, Mads og Eivind har til og med bodd sammen. Så det minste problemet for de fire kameratene er å spille fire kamerater.

- Hva dette er? Nei, si det, svarer Runar Borge og klør seg i hodet. - Jeg vil ikke kalle det en musikal, og heller ikke noe musikkspill eller musikkteater. Det er romanen til Lars Saabye Christensen dramatisert for scenen med nykomponert musikk til. Rett og slett. Med 39 i feber har Borge slept seg til teatret og han er ivrig etter å komme i gang med prøvene. Premieren er 6. Februar.

Romanen «Beatles» fra 1984 er Lars Saabye Christensens største suksess. Over 200000 eksemplarer er solgt, og det bare i Norge. Det var komponist Nils Olav Dolven som fikk ideen til å dramatisere boka. Manuset har Saabye Christensen selv stått for, mens Dolven har skrevet musikken.

- Kim, Gunnar, Seb og Ola har sitt eget band, Snafus. Det er når vi skal synge, bevege beina og huske gitargrepene samtidig at det begynner å bli vanskelig, sier Mads.
Heldigvis har de et ellevemanns orkester i ryggen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media