PlayStation Plus vil bli en nettjeneste med diverse tilbud for brukere som vil betale. (Foto: Faksimille, Playstation.com)
PlayStation Plus vil bli en nettjeneste med diverse tilbud for brukere som vil betale. (Foto: Faksimille, Playstation.com)Vis mer

Snart kan du betale for å få ekstra frynsegoder på PS3

Sony åpner for egen VIP-del på PlayStation Network - mot betaling.

||| • Les sammendrag av Sonys pressekonferanse her.

LOS ANGELES (Dagbladet): På gårsdagens konferanse, hvor Sony blant annet presenterte 3D-spilling og bevegelsesstyring for fullt, ble det også tid til et par andre overraskelser.

En av disse var at Sony om kort til vil lansere et tilbud på deres onlinetjeneste «PlayStation Network» hvor brukere som er villige til å betale kan få en såkalt «PlayStation Plus»-konto. Dette innebærer at det tegnes et abonnement der det betales en månedlig eller årlig sum.

De som synes dette er helt uakseptabelt kan dog ta det helt med ro.

Alt slik det er nå, med nedlasting av spill og spilling over internett, vil fortsatt være helt gratis å bruke for de som ikke vil betale noe som helst. Det er med andre ord snakk om en tilleggstjeneste som er valgfri.

Dersom en bruker skulle gå for en «PS Plus»-konto vil han eller hun ifølge Sony få diverse frynsegoder en vanlig bruker ikke kan dra nytte av. Disse inkluderer følgende:

• Prøveversjoner av fullspill
Ved å laste ned utvalgte PSN-spill og Blu-Ray-spill (maks to hver måned), kan «Plus»-brukerne spille i en hel time uten å måtte betale for det. Når timen er over vil spillet bli låst til det kjøpes. Dersom en bruker kjøper et spill han har prøvd vil savefilen fortsatt være brukbar på fullversjonen av spillet, og alle trophies vil bli beholdt.

• Automatiske nedlastinger
Brukerne kan velge seg ut demoer og videoer, for så å få de lastet ned automatisk når de blir tilgjengelige. Systemoppdateringer og patcher til spill du eier vil automatisk lastes ned og installeres.

• PlayStation Store-rabatter
Månedlige salg på utvalgte spill på konsollens nettbutikk. Sony lover opp mot 50% avslag.

• Eksklusive virtuelle goder
Avatarer, temaer og andre saker og ting vil bli eksklusive, eller i hvertfall tidseksklusive for «Plus»-brukerne.

• Gratis spill og nedlastinger
Hver måned vil betaltjenesten ha et klassisk PS1-spill, to såkalte Minis-spill og et PSN-spill tilgjengelig til nedlasting helt gratis.

• Beta-invitasjoner og demoer
Dersom et spill går inn i en beta-testfase vil kun «Plus»-brukerne få tilgang til disse. Enkelte demoer vil også være tilgjengelig først for betaltjenesten.

Sony har satt lanseringsdatoen på denne tjenesten til 29. juni, og den vil være tilgjengelig i alle land hvor PS3 selges - med unntak av Tyrkia og Russland. Prisen vil ligge på 50 dollar for et fullt år. Tommelfingerregelen med å gange med ti for å få norsk pris bruker som regel å være sann, så forvent en pris på rundt 500 kroner.

Spill og annet innhold som mottas gratis vil kun være tilgjengelig så lenge en person betaler. Altså vil gratisspillene slutte å fungere dersom abonnementet opphører. Alt som kjøpes, selv det med «PS Plus»-rabatten, vil være til odel og eie selv etter man slutter å betale.

Som en liten bonus vil alle som melder seg på mellom den 29. juni og 3. august vil også motta en gratis nedlasting av spillet «Little Big Planet».