Snart kan du ta knekken på Supermann

I et litt snillere «Mortal Kombat».

LAS VEGAS (Gamer.no): Rett før helgen annonserte Midway et rykende ferskt spill i «Mortal Kombat»-serien. Spillet kommer på Xbox 360 og PlayStation 3 til høsten og har fått navnet «Mortal Kombat vs. DC Universe».

Som navnet antyder får superhelter få en helt sentral rolle, og Batman og Supermann har allerede meldt sin ankomst. På det andre laget er Scorpion og Sub-Zero bekreftet så langt.

Siden vi ikke fikk se mer fra spillet enn en liten teaser (se videovindu) tok vi en prat med «Mortal Kombat»-skaper Ed Boon isteden.

Kamp i lufta

- Nå begynner vi helt på nytt, med en ny historie og et helt nytt kampsystem. Alt vi har gjort tidligere har vært annerledes, og nå følte vi at det var på tide å starte på nytt. Her er nye moduser og nye angrepstyper, blant annet kule luftangrep. Klær som ødelegges og synlige skader er også blant nyhetene, forteller Boon til Gamer.no.

- Hvordan fungerer disse luftkampene?

- Du kan både slå, sparke og blokkere mens du faller. Dette kan vare i opptil åtte sekunder og er hoveddelen av vår nye slåssmekanikk. Her kan du også bli slengt ut av bygninger på dramatisk vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helter og skurker

Snart kan du ta knekken på Supermann

Boon legger ikke skjul på at han er svært stolt av å ha superhelter med på laget.

- Vi synes det er ekstremt kult å se superhelter vi kjenner så godt i vårt eget spill, men det blir ingen nye «Mortal Kombat»-figurer i dette spillet, bare de best kjente fra gammelt av er med.

Da er spørsmålet hvilke andre helter som gjør en opptreden i dette spillet.

- Ikke fortell noen at jeg sa dette, men hvis du gjetter de fem figurene fra DC-universet du helst vil ha med, er de høyst sannsynlig i det ferdige spillet. Men husk at vi ikke bare snakker om helter, flere skurker er også med. Og nei, Spider-Man er ikke med, flirer Boon.

Kryptonitt og magi

Problemet som skapes av å ha lisensierte superhelter med i et spill er at man ikke kan gjøre hva man vil med dem. «Mortal Kombat» har vært kjent for sitt svært voldelige gameplay, noe som kan endres på nå som Batman og Supermann vil være med på leken.

- Vi kan nok ikke rive av Batmans hode, nei. Supermann kan heller ikke fly rundt og drepe folk på brutalt vis. Men man kan likevel være brutal, uten å drepe fiender. Videre vil vi ikke ha de samme avslutningsangrepene som vi hadde tidligere, sier hjernen bak «Mortal Kombat»-spillene.

- Men hvordan skal man i det hele tatt få has på Supermann. Er ikke han ment å være uovervinnelig?

- Det har alltid vært en del magi i «Mortal Kombat»-serien, og dette gjelder også når Supermann skal slås. Da må det nemlig brukes kryptonitt.

Nisjesjanger

Sjangeren «Mortal Kombat» befinner seg i har ikke akkurat hatt en gullalder de siste årene, noe Boon er fullt klar over:

- Vi har bitt oss merke i at denne typen spill ikke selger konsoller lengre, det har blitt en nisjesjanger. Det er faktisk en av grunnene til at vi gir ut dette nå, vi vil endre på nisjestempelet.

Boon tror mangelen på nyvinning er årsaken til salgssvinkten.

- Salget har nok gått ned i denne sjangeren fordi det eneste man har gjort nytt er å legge på nye lag med grafikk. Med dette spillet har vi gjort så mye mer ut av det. Det er ofte slik at folk bare legger det fra seg fordi de føler de har spilt det før, og blir dermed raskt lei.

Dysset ned

Dermed kan vi forvente et «Mortal Kombat» som bryter helt med sine forgjengere. Den blinde brutaliteten ser ut til å bli dysset ned til fordel for ren action med kjente helter. Dermed vil man kanskje nå ut til et bredere, og yngre, publikum.

Spørsmålet er om dette jaget etter bredde vil fremmedgjøre den lojale fanskare som har fulgt spillserien siden den debuterte i 1992.

Vi ser uansett frem til å få kloa i en spillbar versjon av «Mortal Kombat vs. DC Universe» og vil dele våre erfaringer med dere så snart testingen er i gang.

Dette er en forkortet versjon av intervjuet som er publisert i sin helhet på Gamer.no.

<B>MANNEN BAK: «Mortal Kombat»-skaper Ed Boon har fått DC-superheltene med i neste versjon av slåssespill-serien.