Snart kommer Facebook-filmen

Oscar-vinner David Fincher har lyst å regissere «The Social Network».

FACEBOOK-REGISSØR? David Fincher er i samtaler med Columbia Pictures om å regissere filmen om Facebook. Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes
FACEBOOK-REGISSØR? David Fincher er i samtaler med Columbia Pictures om å regissere filmen om Facebook. Foto:REUTERS/Gonzalo FuentesVis mer

||| Filmer basert på romaner går det tretten av på dusinet hvert eneste år. Men nå ser det ut til at det også kan komme en film basert på en annen type bok, nemlig historien til Mark Zuckerberg, mannen bak «fjesboka».

Og det er Oscar-vinneren David Fincher som er i samtaler med Columbia Pictures om å regissere filmen som skal hete «The Social Network», melder Vareity. Fincher har tidligere regissert filmer som «Se7en», «Zodiac», «Fight Club» og «The Curious Case of Benjamin Button».

BLIR FILM Historien bak Facebook blir festet til det store lerretet. Foto: AP
BLIR FILM Historien bak Facebook blir festet til det store lerretet. Foto: AP Vis mer

Filmen skal ta for seg bakgrunnen til Facebook-gründeren Zuckerberg og hvordan nettsamfunnet gikk fra å være et internt nettverk for universitetstudentene ved Harvard Univeristy til å bli en koloss av en merkevare med over 200 millioner brukere.

Manuset er skrevet av Emmy-vinneren Aaron Sorkin som tidligere har stått bak blant annet den meget kritikerroste tv-serien «The West Wing».

EMMY-VINNER: Aaron Sorkin, mannen bak «The West Wing» har skrevet manuset. Foto: AP
EMMY-VINNER: Aaron Sorkin, mannen bak «The West Wing» har skrevet manuset. Foto: AP Vis mer