Snart må du se videoreklame på Facebook

Tar 15 millioner for 15 sekunder.

NYE REKLAMEPLANER: I løpet av året skal det ifølge Bloomberg innføres videoreklame på den sosiale nettverkstjenesten Facebook. Videoene vil ha en tidsramme på 15 sekunder og selskaper interessert i annonseplass på punge ut 15 millioner kroner. Foto: Scanpix
NYE REKLAMEPLANER: I løpet av året skal det ifølge Bloomberg innføres videoreklame på den sosiale nettverkstjenesten Facebook. Videoene vil ha en tidsramme på 15 sekunder og selskaper interessert i annonseplass på punge ut 15 millioner kroner. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den sosiale mediegiganten Facebook har over en milliard brukere som alle kan benytte seg av tjenesten helt gratis. I løpet av året skal selskapet begynne å selge nye annonseplasser på siden — denne gangen til videoreklame.

Videoreklame Reklamevideoene vil ifølge Bloomberg ha en tidsramme på 15 sekunder og interesserte selskaper må punge ut omtrent 15 millioner kroner for en annonseplass.

For brukere av Facebook vil denne endringen medføre at reklamevideoer automatisk spilles av i brukernes nyhetstrøm, og man velger selv om man vil skru på lyden.

Facebook vil etter sigende selge reklameplasser basert på alder og kjønn, på lik linje med måten TV-kanaler opererer på. Til nå har nettverkstjenesten solgt annonser basert på brukernes individuelle interesser og hjemsteder.

Økning Ifølge Bloomberg er Facebooks publikum større enn TV-kanalenes i beste sendetid, noe som kan gi nettverkstjenesten gode muligheter til å kunne stjele kanalenes annonsører.

Det ble tidligere antatt at medlemmers bruk av nettverkstjenesten ville synke, men tross disse spådommene var hele 61 prosent av brukerne innom siden daglig i forrige kvartal.

Det er ikke lenge siden Facebook introduserte en annen nyhet. Bruken av hashtags, eller emneord som det heter på norsk, ble tilgjengelig også på Facebook 12. juni i år.

Hashtags, eller emneord, er en smart måte å merke et innlegg eller bilde i sosiale medier slik at de som er interessert enkelt kan se det man har publisert. Ved å merke et innlegg med et bestemt emneord kan alle som søker på akkurat dette ordet se det du har lagt ut.