Snart slutt for Viggo

Ferdig i "Redaksjon EN" til sommeren.

Viggo Johansen slutter som programleder i Redaksjon EN og blir ikke en del av NRKs nye debattkonsept. Foto: NRK /ho/ SCANPIX
Viggo Johansen slutter som programleder i Redaksjon EN og blir ikke en del av NRKs nye debattkonsept. Foto: NRK /ho/ SCANPIXVis mer

||| Før jul skrev Dagbladet at NRK var i ferd med å utvikle et nytt debattprogram, men at «Redaksjon EN» ihvertfall skulle kjøres fram til i sommer og at programleder Viggo Johansens rolle ikke var diskutert.

Nå er det bestemt at Viggo Johansen slutter som programleder etter vårsesongen som avsluttes i juni, og at han dermed ikke blir en del av NRKs nye debattkonsept.

- Det som er klart er at Viggo Johansen er ute som programleder for «Redaksjon EN» når vårsesongen er over, bekrefter nyhetssjef Jon Gelius overfor Dagbladet.

Det er også klart at «Redaksjon EN» på samme tid avsluttes i sin nåværende form.

- Vi holder fortsatt på med å utvikle et nytt debattprogram i NRK, men vi har ikke konkludert på noen som helst måte, sier Gelius.

Valgmagasin
I første omgang vil det komme et valgmagasin i forbindelse med høstens stortingsvalg, og etter valget vil «Redaksjon EN» fortsette ut året med en ny programleder.

- Det er ennå ikke bestemt hvem som skal være programleder for verken valgmagasinet eller det nye debattmagasinet. Vi er i en sluttfase i diskusjoner rundt hvordan vi skal gjøre dette, sier nyhetssjefen.

- Kan du si noe om hvilken form de to programmene vil få?

- Nei, det er for tidlig. Der må du vente en måned, for da vet jeg mer.

- Hvilken rolle får Viggo Johansen i NRK når han slutter i «Redaksjon EN»?

- Han er ansatt i nyhetsavdelingen, men det er ellers ikke avklart hva han skal gjøre etterpå. Der kan jeg heller ikke si noe mer før om en måned, sier Jon Gelius.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Viggo Johansen.

Merkevare
Da vi før jul skrev om at et nytt debattprogram var under utvikling, men at Viggo Johansens rolle ikke var avklart, betegnet nyhetssjefen Viggo Johansen som en av NRKs viktigste merkevarer på tv-siden.

- Jeg ser det som selvsagt at han vil fortsette i en eller annen rolle også til høsten. Det vil være dumt av oss å sette ham ut av spill, sa Jon Gelius den gang til Dagbladet.

Viggo Johansen er en av NRKs mest erfarne medarbeidere, og har vært programleder for «Redaksjon EN» siden 2002. I følge NRKs egne nettsider har han blant annet vært ansatt i politisk avdeling, korrespondent i Brüssel og Stockholm, samt sportsreporter. Han har også vært sjef for Dagsrevyen og økonomiredaksjonen, samt redaksjonssjef i TV-sporten.