Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snåsamannen blir festivalgjest

Nå kan det bli trangt i Maihaugsalen.

POPULÆR: Det kan bli trangt om plassen når Joralf Gjerstad kommer til Lillehammer i mai. Her fra en boksignering i Larvik i fjor.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Det kan bli trangt om plassen når Joralf Gjerstad kommer til Lillehammer i mai. Her fra en boksignering i Larvik i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Joralf Gjerstad, for hele Norge kjent som Snåsamannen, kommer til Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai. Det melder festivalen selv i en pressemelding i dag.

Gjerstad skal samtale med sin egen biograf, Ingar Sletten Kolloen, i Maihaugsalen 25. mai klokka 19.00.

Trekker fulle hus
Ingar Sletten Kolloen kom med biografien «Snåsamannen» i 2008. Det ble årets desidert bestselgende bok. Også Gjerstads egen selvbiografi, «Den gode kraften», som kom i fjor, ble en kollossal bestselger.

Joralf Gjerstad var i fjor på turne for å lansere boka, og trakk fulle hus og lange køer landet rundt. Det er grunn til å tro at det blir trangt om plassen på Lillehammer også.

Programslipp til uka
Litteraturfestivalen har offisiell lansering av programmet sitt onsdag i neste uke, og da åpner også billettsalget.

Blant andre kjente gjester som er klare for festivalen er den bestselgende australske forfatteren Kate Morton, som har skrevet bøkene «Den glemte hagen» og «Tilbake til Riverton». I mai lanserer hun en ny bok, med den engelske tittelen «The Distant Hours».

SNÅSAMANNEN: Joralf Gjerstad skal i samtale med sin egen biograf, Ingar Sletten Kolloen, på Lillehammer.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNÅSAMANNEN: Joralf Gjerstad skal i samtale med sin egen biograf, Ingar Sletten Kolloen, på Lillehammer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Maria Amelie, som skrev boka «Ulovlig norsk» er dessuten invitert til å være hovedgjest under festivalen. Forfatterne André Brink, Kitty Crowther og oscarvinneren Shaun Tan er også blant gjestene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media