Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snåsamannen gir X Factor-hjelp

Chand Torsvik (26) er fra India og spiller trønderrock.

PÅ TV: Chand Torsvik er en av hovedpersonene i kveldens «X Factor» på TV2, der han framfører sin egen låt «Diamanten».
Foto: Martin Hågensen.
PÅ TV: Chand Torsvik er en av hovedpersonene i kveldens «X Factor» på TV2, der han framfører sin egen låt «Diamanten». Foto: Martin Hågensen. Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet): — Joralfs støtte betyr utrolig mye. Han har sett hva som driver meg, sier den dedikerte artisten til Dagbladet.

Han kom fra India til Norge da han var ti måneder og har vokst opp i Namsos. 16 år gammel bestemte han seg for å satse på musikk, og i kveld er han en hovedperson i talentprogrammet «X Factor» på TV2.

—Jeg søkte ikke om å få være med i programmet, men ble spurt av TV2. Jeg har jo holdt på med musikk i mange år, så jeg fant ut at jeg kunne kjøre en tur og ta en låt for dem, sier Chand Torsvik.

Veivalg
Han ser på det å være med i «X Factor» som en fin måte å få vist seg fram på, men vet at han uansett vil vie livet til musikken.

—Jeg har bestemt meg for at jeg vil leve av dette. Jeg har kastet meg ut i det, og når du tar et sånt veivalg i livet, så må du bare kjøre på.

—Kan du leve av musikken i dag?

—Ja, jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har ikke bygd noe palass ennå, men jeg kan godt spise knekkebrød. Det går fint det, sier Chand og ler.

Skriver selv
Han har skrevet sine egne låter helt siden 1999 og debuterte i fjor som plateartist. Det er ingen tvil om hva han brenner for.

—Jeg er lykkelig, for jeg følger hjertet mitt og jeg følger drømmene mine, sier han og mener det var dette Snåsamannen Joralf Gjerstad så, da de møttes første gang i 2002.

Det var ryggproblemer som førte Chand til Snåsa, men Gjerstad skal ha sett at det var noe annet som feilte gutten.

—Du skal satse på musikken, sa Snåsamannen.

Siden har de hatt mye kontakt, og så seint som i august tok Gjerstad initiativet til en kulturkveld i Namsos kulturhus med Chand og ham selv.

—Joralf ville at jeg skulle få billettinntektene som et slags stipend. Det var utrolig stort og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å ha en slik kveld sammen med ham, sier Chand.

Egen låt
Det var Gjerstad som sa han skulle lage en sang med tittelen «Usynlige krefter», og låta «Varme hender» er en direkte hyllest til Snåsamannen.

—Jeg kjente at jeg måtte lage en låt til Joralf, for jeg synes han har gjort et så utrolig fint arbeid for veldig mange mennesker, sier Chand.

Han prøver selv å hjelpe andre mennesker gjennom musikken.

—Jeg har fått brev og tilbakemeldinger om hva sangene mine betyr for folk, og det er jo noe av det fineste en låtskriver kan oppleve. Det er klart det gir en voldsom drivkraft, sier artisten, som mener at han har funnet sin egen stil.

—Jeg tror ikke det er så mange fra India som spiller trønderrock, så da blir det hva jeg kaller Chand-rock, sier Chand Torsvik.

VARM STØTTE: «X Factor»-deltaker Chand Torsvik og Snåsamannen Joralf Gjerstad arrangerte en kulturkveld sammen. —Joralfs støtte betyr utrolig mye, sier artisten.
Foto: Ole Martin Dahle.
VARM STØTTE: «X Factor»-deltaker Chand Torsvik og Snåsamannen Joralf Gjerstad arrangerte en kulturkveld sammen. —Joralfs støtte betyr utrolig mye, sier artisten. Foto: Ole Martin Dahle. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling