Snåsamannen har hatt 50 000 håpefulle innenfor dørstokken

I dag åpnes barndomshjemmet for allmennheten.

FØDEROMMET: På dette rommet ble Joralf Gjerstad født i 1926. I dag feirer han både åpning av eget museum, og 60-årsdag for forlovelsen med kona Signe. Foto: Ole Morten Melgård
FØDEROMMET: På dette rommet ble Joralf Gjerstad født i 1926. I dag feirer han både åpning av eget museum, og 60-årsdag for forlovelsen med kona Signe. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I dag, lørdag, er det den offisielle åpningen av Snåsamannen, Joralf Gjerstads, barndomshjem. Huset, som ligger på tunet til Joralf og kona Signe Maries nåværende bolig, er restaurert og åpnes nå for allmennheten.

Forlovet i 60 år Ekteparet Gjerstad blir kjørt de få meterne fra sin bolig, til åpningen av barndomshjemmet. Vel fremme setter de seg medievant til i en benk for fotografering.

- Hun der skal bli kjerringa mi, sa Joralf første gangen han så Signe. Året var 1952, og hun gikk på husmorsskole i Snåsa. I dag feirer de at det er 60 år siden de forlovet seg.

I løpet den tiden har det vært 50.000 mennesker innenfor dørstokken til hjemmet deres, på jakt etter helbredelse, opplyser datteren Jorunn Gjerstad.

Museum i hagen Joralf og Signe donerte barndomshjemmet til stiftelsen Gjerstadhuset, som nå skal driftes til ekteparets ære. Huset vil fungere som et museum, og forteller om deres liv og virke.

- Flere følte et sterkt behov for å ta vare på huset, sier Rolf Grankvist, som er leder i stiftelsen.

Snåsamannen har bidratt med betydelige pengesummer til restaureringen, og har selv plukket ut medlemmene til stiftelsen, opplyser Grankvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer