Snehvit og de Syv Dvergene

Cinemateket gir deg sjansen til å komme i ordentlig julestemning: Tirsdag viser de nemlig Walt Disneys klassiker «Snehvit og de Syv dverger».

Historien om vakre prinsessen og hennes onde stemor slutter aldri å røre oss. Disneys film fra 1937 er basert på et Brødrene Grimm-eventyr, og inneholder stor historiefortelling, strålende animasjon og klassiske karakterer. «Snehvit og de Syv dverger» er faktisk på topp-ti listen over tidenes mest sette filmer. En beregning et amerikansk data-firma gjorde i 1996, viste at filmen til da hadde spilt inn 4,2 milliarder kroner. Slett ikke ufortjent mener mange.

Da Dagbladets Liv Jørgensen skulle sette opp en liste over Århundrets beste filmer, havnet filmen blant de beste i klassen drama sammen med filmer som «Citizen Kane» og «Gudfaren». Slett ikke dårlig for en debut-film, for den er faktisk Disneys første langfilm.

Tirsdag har du altså sjansen til å se dette storslåtte dramaet på Cinemateket. Som forfilm, vises «Steamboat Willie», Mikke Mus\' debut på lerretet.