«Sneik» i køen - fikk luksusbil av McCartney

Siri Josefsen Sørflaten visste ikke hvor inngang 2 var. Så hun «sneik» i køen. Få minutter seinere befant hun seg ansikt til ansikt med Paul McCartney, som spanderte klem og luksusbil.

- Bare det å komme backstage og møte McCartney er kjempestort. Når han så haler fram et stort bilde av en luksusbil _ og sier at den er min _ blir det nesten mer enn man klarer å ta inn over seg, sa 28 år gamle Siri til Dagbladet i natt.

Da hadde hun akkurat kommet hjem sammen med ektemannen Geir fra en fantastisk opplevelse, VIP-oppvartning og gullplasser på konserten.

Visste ikke om bilpremien

Siri ble målt til tilskuer nr åtte millioner som ser Paul McCartney live etter at han la Wings på hylla og gikk solo for 25 år siden.

Det hadde vært hypet i norske medier at tilskuer nr åtte millioner ville dukke opp på Valle Hovin _ og at vedkommende ville få en bil til nesten trekvart million kroner. Men alt dette var Siri uvitende om, der hun tuslet mot konsertarenaen kl 18.45 i går _ halvannen time før konsertstart.

- Geir og jeg hadde billetter til inngang 2. Det var litt kaotisk, så vi gikk ut av køen og fremover for å finne ut om vi befant oss på rett sted. Da vi fant ut av det, gikk vi bare inn i køen igjen. Jeg tror ikke jeg vil kalle det sniking, smiler Siri.

«Skikkelig shaky»

Etter å ha stått 20 minutter i kø, ble det hennes tur:

- Idet jeg gikk gjennom porten, kom ei jente bort og spurte om jeg hadde billett. Deretter spurte hun om jeg kjørte bil. Jeg viste henne billetten, og bekreftet at vi kjørte bil. Tre Securitas-folk kom og hentet oss. Jeg skjønte ingenting. Vi ble ført til et rom, og etterhvert skjønte jeg at vi skulle få møte Paul McCartney. Folk fra crewet kom stadig bort og hilste på. Så ble vi ført til et annet rom _ og plutselig stod Paul der. Og hilste og pratet.

- Om hva?

- Nei gud, jeg husker nesten ikke. Det ble litt voldsomt. Jo, han spurte om jeg var nervøs. «Jeg er skikkelig shaky», svarte jeg. «Bra! Det er jeg også», svarte han. Så hentet han frem denne plakaten og sa vi hadde vunnet en bil, og umiddelbart etter førte han oss ut til bilen _ der også media ventet. Det hele var litt absurd, sier Siri.

Planlagt konsertbesøk

Lexus'en hun fikk har en verdi på 675.500 kroner.

- Så nå bytter vi ut gammelbilen, sier 28-åringen, som i likhet med sin mann er fra Molde. De har bodd i Oslo i drøyt tre år, og giftet seg for halvannet år siden. Siri er til daglig distribusjonssjef for Oslo vest i Posten.

- Besøkte du konserten på impuls?

- Nei, jeg kjøpte billettene gjennom en kollega for flere måneder siden. Jeg har også dvd fra verdensturnéen. Så jeg gledet meg enormt.

- Og hvilket terningkast får konserten?

- Jeg triller til fem og et halvt øye på terningen.

- Beste låt?

- Det var mange høydepunkter. Alle Beatles-låtene var opplevelser som jeg ikke vil rangere.

KLEM OG BIL: Siri Josefsen Sørflaten tuslet intetanende inn på Valle Hovin og ble talt inn som publikummer nr åtte millioner som ser Paul McCartney live. Kort etter dukket sjefen opp og ga både klem og ny bil til Molde-jenta. Lexus'en ses i bakgrunnen.