Sneip gjorde Sytten Tretti til en slager

Brannalarmen gikk under P4s debattsending.

(Dagbladet.no): - Det er noe som ryker fra et traforom i kjelleren i bygget der P4 holder til. I og med at dette dreier seg om et høyspentrom så må Hafslund komme og ta seg inn i rommet. Vi går ikke inn der, sier vaktkommandør Roy Kristoffersen i Oslo Brannvesen til Dagbladet.no.

Det var midt under aktualitetsprogrammet Sytten Tretti i P4 at alarmen gikk. Johan Wilskow ledet programmet.

- Jeg var i studio og hadde sending. Plutselig kutta teknikeren sendinga, sier Wilskow til Dagbladet.no.

Midt under opphetet debatt

Men radiokanalen «P4 - Radio Hele Norge» forsvant ikke for folket selv om sendinga ble kutta fra lokalene i Oslo.

- Sendinga fortsatte fra Lillehammer. Men derfra blir det nå bare sendt musikk. Det er jo litt irriterende fordi Sytten Tretti er det eneste P4-programmet som ikke sender musikk! sier programlederen med en lett latter.

Men det som irriterte programlederen mest var at det foregikk en opphetet debatt om  «Plata-problematikken» akkurat da alarmen gikk.

- Vi hadde stasjonssjef Kåre Stølen i oslopolitiet og Unge Venstre-lederen Anne Solsvik på gang i en god debatt. Så det var veldig synd at den måtte erstattes med musikk, sier han.

MEST IRRITERENDE: Brannalarmen gikk midt under debatt- og aktualitetsprogrammet Sytten Tretti-sendinga til P4s Johan Wilskow. Sendinga ble kutta, men startet opp fra Lillehammer. Men dermed ble også en opphetet debatt erstattet med P4s varierte musikkrepertoar. MMS-foto: SINDRE GRANLY MELDALEN
MEST IRRITERENDE: Brannalarmen gikk midt under debatt- og aktualitetsprogrammet Sytten Tretti-sendinga til P4s Johan Wilskow. Sendinga ble kutta, men startet opp fra Lillehammer. Men dermed ble også en opphetet debatt erstattet med P4s varierte musikkrepertoar. MMS-foto: SINDRE GRANLY MELDALEN Vis mer

- Ikke veldig dramatisk

Han sier at meldingen om røyk ikke var spesielt dramatisk for de rundt 30 P4-ansatte som var i bygget i ettermiddag. Men den ga fra seg en dårlig lukt.

Men programlederen sier samtidig at det er alvorlig med slike hendelser.

- Denne gangen var det ikke så dramatisk, men man veit jo aldri, sier han.

Sneip var årsaken
Bare kort tid etter at brannvesenet og Hafslund hadde ankommet åstedet var brannårsaken klar.

- Noen forbipasserende hadde kastet noen sigarettsneiper ned i en rist utenfor. Vi har nå avslutta arbeidet vårt og de som gikk ut har nå gått tilbake i bygningen, sier vaktkommandør Kristoffersen.

Om P4 spilte noe av bandet «Smokie» under den uvanlige Sytten Tretti-sendinga vites ikke...

Sneip gjorde Sytten Tretti til en slager
UTRYKNING: Både Oslo brannvesen og oslopolitiet rykket til Akersgata 73 da røykutviklingen startet.