FAR OG SØNNER: Willie Nelson sammen med sønnene Lukas Nelson (t.v.) og Micah Nelson da han i fjor mottok Library of Congress' Gershwin-pris. Foto: Kevin Wolf / AP / NTB Scanpix
FAR OG SØNNER: Willie Nelson sammen med sønnene Lukas Nelson (t.v.) og Micah Nelson da han i fjor mottok Library of Congress' Gershwin-pris. Foto: Kevin Wolf / AP / NTB ScanpixVis mer

Sneipen til Willie Nelson gjør som faren

Micah Nelson (26) blir nasjonal talsperson for legalisering av cannabis.

Meninger

Willie Nelson (83) har i mange år vært en av de viktigste talspersonene for legalisering av cannabis, blant annet som medlem av det rådgivende organet til NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws).

Han blåser bokstavelig talt i loven og synes det er helt greit å stille på bilder med en joint i kjeften. At det er uvanlig, viser et lite søk på nettet. Et bilde Dagbladet tok av ham i 2000 idet han fyrer opp en joint med et brett med grønne vekster foran seg, er det som oftest dukker opp i slike sammenhenger. Bildet er også observert på ei T-skjorte på gata i Austin, Texas.

FYRER OPP: Dette bildet av Willie Nelson, tatt i 2000, er en gjenganger i saker om Willie og marihuana på nettet. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
FYRER OPP: Dette bildet av Willie Nelson, tatt i 2000, er en gjenganger i saker om Willie og marihuana på nettet. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer

- Om det er greit å ta bilder her? Sure. Alle veit at jeg gjør det, som han sa til oss som ble utsatt for passiv røyking i turnébussen «Honeysuckle Rose» i Texas.

Arrangøren av norgesturneen i etterkant av reportasjen var ikke like fornøyd med eksponeringen, men ingen ble raidet.

Men har Willie vært et godt forbilde for sine barn? Det kommer nok an på hvem som spør.

Sansen for «urter» er i hvert fall gått i arv. Nå er nemlig «sneipen» Micah (26), Willies yngste, blitt valgt inn som styremedlem i National Hemp Association (NHA) - en interesseorganisasjon for farmere, produsenter, forskere og investorer. Legalisering er selvfølgelig en fanesak.

Micah, som er bosatt i California, er sist sett som musiker i Neil Youngs backingband sammen med broren Lukas fra bandet Promise Of The Real. Han har også et eget band kalt Insects Vs. Robots, og bruker gjerne musikken i kampen for å tillate dyrking av industriell hamp og dermed også åpne for nye muligheter for USAs bønder. Cannabisdyrking er et stikkord her også.

Pappa Willie lanserer i disse dager et eget marihuanamerke og egne utsalg, Willie's Reserve, i to av delstatene som så langt har legalisert marihuana, Colorado og Washington.

- Jeg har røkt nok og vil gi noe tilbake, sier han i en pressemelding som blir sitert av nettstedet The Cannabist (!). At det er penger å hente, viser tall fra samme nettsted tydelig. I Colorado selges det nå lovlig marihuana for om lag 100 millioner dollar, eller over 800 millioner kroner, i måneden.

Mye tyder på at Willies hjemstat også er på gli når det gjelder å avkriminalisere cannabis. Men da Dagbladet ifjor spurte Willie om han ser fram til den dagen han kan røyke sin joint lovlig i Texas, svarte han:

- Jeg veit ikke helt, det tar på en måte bort moroa.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.