Snerten tysk komedie

Inspirert og gøyalt om betingelsesløs kjærlighetsjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tysk-tyrkiske Fatih Akin treffer blink med en hektisk og vital komedie om ung romansesøken gjennom ett sommerhett Øst-Europa.

En sjarmerende, romantisk roadmovie - selv om etappene også tilbakelegges på mer fantasifulle doninger enn motordrevne to- og firehjulinger.

Lik i lasten

I et solsvidd, øde landskap møtes to menn. Begge er på vei til Istanbul, viser det seg, da den ene motvillig gir den andre haik i sin mercedes, som stinker av et lik i bagasjerommet. Den uhyggelige opptakten til tross, det er haikerens historie som er interessant her. Læreren Daniel, (Moritz Bleibtreu) lar sommerferien henrulle i sitt multikulturelle Hamburg-kvartal, da han blir påprakket en ring av smykkeselger Juli (Christiane Paul). Hun lover ham hell i kjærlighet, helst slik at hun selv blir amoren til del. Planene forpurres selvfølgelig, og snart jager Daniel sin hjertes utkårede sydover, gjennom Bulgaria og Romania i retning Tyrkia, med Juli hakk i hæl.

Maraton mot øst

Pittoreske bygdelandskap, ståkete byer og landegrenser tilbakelegges i høyt tempo. Kvikt og sikkert klippet, uten påtrengende musikkvideo-preg. Regigrepet holdes stramt og sørger for god rytme og puls hele veien. Man skjønner raskt hvor det bærer - alle møter og absurde gjensyn skjer med den påfallenhet man faktisk kan oppleve på impulsstyrt reisefot. Filmens passe trendy lydbilde forsterker inntrykket av en moderne, europeisk forviklingskomedie - med klart østlig islett. Så får man bære over med det litt krampe-etniske preget, og en vel stereotyp framstilling av bekjentskapene som legger hindringer i veien for vår sjarmør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer