Snerten tysk komedie

Inspirert og gøyalt om betingelsesløs kjærlighetsjakt.

Tysk-tyrkiske Fatih Akin treffer blink med en hektisk og vital komedie om ung romansesøken gjennom ett sommerhett Øst-Europa.

En sjarmerende, romantisk roadmovie - selv om etappene også tilbakelegges på mer fantasifulle doninger enn motordrevne to- og firehjulinger.

Lik i lasten

I et solsvidd, øde landskap møtes to menn. Begge er på vei til Istanbul, viser det seg, da den ene motvillig gir den andre haik i sin mercedes, som stinker av et lik i bagasjerommet. Den uhyggelige opptakten til tross, det er haikerens historie som er interessant her. Læreren Daniel, (Moritz Bleibtreu) lar sommerferien henrulle i sitt multikulturelle Hamburg-kvartal, da han blir påprakket en ring av smykkeselger Juli (Christiane Paul). Hun lover ham hell i kjærlighet, helst slik at hun selv blir amoren til del. Planene forpurres selvfølgelig, og snart jager Daniel sin hjertes utkårede sydover, gjennom Bulgaria og Romania i retning Tyrkia, med Juli hakk i hæl.

Maraton mot øst

Pittoreske bygdelandskap, ståkete byer og landegrenser tilbakelegges i høyt tempo. Kvikt og sikkert klippet, uten påtrengende musikkvideo-preg. Regigrepet holdes stramt og sørger for god rytme og puls hele veien. Man skjønner raskt hvor det bærer - alle møter og absurde gjensyn skjer med den påfallenhet man faktisk kan oppleve på impulsstyrt reisefot. Filmens passe trendy lydbilde forsterker inntrykket av en moderne, europeisk forviklingskomedie - med klart østlig islett. Så får man bære over med det litt krampe-etniske preget, og en vel stereotyp framstilling av bekjentskapene som legger hindringer i veien for vår sjarmør.