Sniffa kokain - fikk filmstøtte

Avslører skitten festkultur og kameraderi i filmbransjen.

AVSLØRER: Rene Fredensborg tar et oppgjør med filmbransjen som han mener er preget av kameraderi. Foto: WILMANN THOMAS/Stella
AVSLØRER: Rene Fredensborg tar et oppgjør med filmbransjen som han mener er preget av kameraderi. Foto: WILMANN THOMAS/StellaVis mer

Den danske filmskaperen Rene Fredensborg fikk støtte til å lage sin dokumentarfilm etter å ha festet, drukket og sniffa kokain med en filmkonsulent, skriver avisa Politiken.

I en artikkel i det danske filmmagasinet Ekko, avslører Fredensborg det han mener er en ukultur i den danske filmbransjen.

Han skildrer episoder fra et utviklingsseminar der han drakk og festet med de samme folkene som skulle beslutte om filmen hans skulle få støtte.

Kokain fra hånda På et tidspunkt ender han opp med å sniffe kokain av hånden til Jesper Jack, filmkonsulent for kort- og dokumentarfilm i Det Danske Filminstitutt.

Resultatet ble at Fredensborg fikk 200.000 danske kroner i støtte.

Fredensborgs avslørende reportasje har ført til at det har blitt opprettet en oppsigelsessak mot Jesper Jack. Han er nå suspendert.

- Kameraderi Varsleren er fornøyd med at det har blitt debatt rundt det han beskriver som en rotten filmbransje, men misliker personfokuset.

- Jeg syns det er interessant at det har kommet en debatt, men den burde ikke handle om en konsulent som tar for mye kokain. Den burde handle mer om det kameraderiet som foregår i filmbransjen, sier Rene Fredensborg til Politiken.