Sniffe vinyl

LONDON (Dagbladet): For mange er det ikke kultur, for andre er det den eneste nålevende (snart utdødde) formen for kultur, det å samle på LP-er.

Sniffe vinyl. Bla coverlangs. Søke etter skatter i hyllene, meter etter meter. For å finne akkurat den skiva med Gong , «Flying Teapot» (1973).

Eller Captain Beefheart ,«Safe As Milk» (1965) og kanskje fire sjeldne singler med Bob Dylan. Sinnssykt bra!

  • For enkelte nordmenn - som ikke finner den ultimate glede i nok en oppsetning av Ibsen på National - er et par plateturer til London årets kulturelle begivenheter.

Vi hadde nylig en vinylturist på besøk. Med blueshår.

Han hadde med seg en London-guide over bruktsjapper. Arket var ikke skrevet av Mad Dogs and Englishmen , men av en norsk ildsjel som heter Jon Vidar Bergan . Han er primus DJ for Goldies-lesere med en brei oversikt over de fleste og beste bruktbutikkene.

  • CAMDEN TOWN : Unngå denne bydelen på lørdager og søndager med mindre du vil tenke kø. Flere butikker blant annet i Inverness Street og butikken Shakedown II (dyre skiver). Music & Video Exchange , 229 Camden High Street, bunkevis med singler og langspillvinyl, billige singler. Rhythm Records , 281 Camden High Street. Nå mest CD-plater, men sjeldne LP-er i kjellerstua.
  • NOTTING HILL : (tuben til Notting Hill Gate eller du kan spasere opp fra Queensway), Music & Video Exchange, tre butikker, åpent hver dag 10- 20. I 38 Notting Hill er det også muligheter for sjeldne skiver, men som Bergan skriver: til fantasipriser og med fillete cover.

28 & 30 Pembridge Road ligger det også to sjapper vegg i vegg med billige CD-er og LP-er.

  • SOHO/London sentrum (tuben til Leicester Square eller Tottenham Court Road eller Oxford Circus). Her bugner det over av sjapper i de smale bakgatene, blant annet to utgaver av Reckless Records i 26 og 30 Berwick Street. I nummer 35 indiebutikken Selectadisc. Er din diagnose fortsatt John, Paul, George og Ringo, finner du et legekontor som heter Beatles For Sale i Kingley Street. Vil du vite mer om mange flere butikker, kontakt Goldies og vinylkonstabel Bergan.
  • VIKTIG:

Etter å ha tilbrakt ni timer med rillespotting svinger du inn på nærmeste pub. Bestiller. Setter deg ned og leser nok en gang Nick Hornbys «High Fidelity». Deretter sjekkes kveldens konsertguide for å finne småklubber/puber med levende musikk. Helt sant, det er fortsatt mulig å høre sprell levende rock, R&B, soul og blues. Vel å merke for oss med adresse Jurassic Park.