Sniffet seg til stjernene

Uma Thurman slo gjennom i «Pulp Fiction» da hun sniffet en solid overdose kokain. Nå er hun filmstjerne - og gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Faren er den ikke helt ukjente skuespilleren Ethan Hawke, som i likhet med Uma Thurman har rukket å skaffe seg en pen film-cv med sentrale roller i filmer som «Dagen er din» og «Before sunrise».

Nå er de begge aktuelle i filmen «Gattaca», som har premiere på norske kinoer i mai. Filmen handler om livet i en ikke alt for fjern framtid, hvor genemanipulasjon av mennesker har skapt en perfekt rase. Uma Thurman spiller et perfekt eksempel som forelsker seg i den ikke-perfekte Ethan Hawke. Og forelsket ble de i virkeligheten også.

-Med andre menn har det alltid vært så vanskelig, sier Uma Thurman.

-Misforståelser og dårlig kommunikasjon hele tida. Med Ethan er det annerledes. Han er så avslappet.

DET ER IKKE UMA Thurmann. De siste fire årene har hun jobbet døgnet rundt. For etter rollen som Mia Wallace i «Pulp Fiction» har filmprodusentene stått i kø for å sikre seg 28-åringen fra Boston. I dag er hun blant de mest ettertraktede kvinnelige skuespillerne i Hollywood og blir sammenlignet med storheter som Greta Garbo og Marlene Dietrich.

-Det er et flott og stort kompliment fordi begge var skikkelige kvinner, ikke bare tomme, pene hylstre, sier Uma Thurman.

-Er det viktig for deg at du er blitt stor stjerne?

-Nei, det betyr ingenting. Heller ikke for familien min eller vennene mine, tror jeg. Jeg driver med dette fordi jeg trives som skuespiller, men suksess er viktig fordi det gir meg flere og bedre tilbud. Og selvsagt - større honorar.

Det er de nok, for paret Thurman/Hawke gikk nylig til innkjøp av nytt hus rett utenfor New York. Villaen der det kommende barnet skal vokse opp kostet cirka 10 millioner kroner.

-Planla dere å få barn?

-Ja, i hvertfall i den forstand at vi begge ønsket oss barn. Det er ganske utrolig. I hodet har jeg klart for meg at jeg skal bli mamma. Med følelsene er det annerledes. De løper litt løpsk for tida. I det ene øyeblikket er jeg verdens lykkeligste person og i det neste er jeg skikkelig deprimert. Det er veldig rart.

-Hva slags mor blir du?

-Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg ble oppfostret i en velutdannet og liberal familie og jeg har lest et sted at slike ofte blir veldig konservative i forhold til sine egne barn. Kanskje jeg blir veldig streng?

-Hvordan er du nå?

-Jeg er veldig disiplinert i forhold til arbeidet mitt, men ikke i privatlivet. Der er jeg rotete. Jeg greier for eksempel aldri å holde en avtale.

NÅR UMA THURMANN IKKE løper rundt på et eller annet filmsett, ligger hun i senga.

-Gjerne fram til lunsj. Jeg elsker å sove. Eller å bare ligge i senga og se i taket. Men jeg er aktiv i hodet. Der skjer det ting hele tida.

-Som skuespiller; er det vanskelig å alltid skulle spille en annen rolle enn den du egentlig er?

-Det er vanskelig, men jeg liker det. Det er jo derfor jeg er skuespiller. Noen skuespillere vil alltid være seg selv _ også i rollene de spiller. Jeg er ikke sånn. Jeg forsøker alltid å bli den personen jeg spiller.

-Liker du å se deg selv på lerretet?

-Ikke spesielt. Det føles alltid litt rart. Dessuten er jeg ikke noe glad i å se premierene, fordi forventningene da er så høye. Men jeg må jo gå på premieren når jeg selv spiller i filmen, sier Uma Thurman. Aller helst liker hun å gå alene på kino, sitte i fred og ro.

-Jeg liker å finne et tidspunkt hvor jeg kan gå på filmen uten at mange andre ser den samtidig. Og hvis jeg ikke får tid til hverken det eller premieren _ da må jeg leie den på video. Det føles virkelig patetisk, ler Uma Thurman.

Trass sin unge alder har hun rukket å spille mange forskjellige roller. Selv synes hun det er best når karrieren er litt schizofren.

-Jeg føler meg bare vel hvis jeg kan gjøre en ting og så gå over til noe som er totalt annerledes.

-HAR DU PLANER OM å jobbe med Ethan Hawke igjen?

-Nei.

-Er det helt usannsynlig?

-Neeei, det er det ikke. Han er jo en hyggelig fyr.

-Du traff ham under innspillingen av «Gattaca». Det må ha vært en fin opplevelse?

-Takk for at du minner meg om det. Ja, det var gøy å jobbe med Ethan. Men jeg har ingen konkrete planer om å jobbe med ham igjen. Jeg har faktiske ingen planer om å jobbe i det hele tatt.

-Hvorfor ikke?

-Jeg skal jo ha barn.

UMA THURMAN

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer