- Snik

Dilbert-fansen har talt. Frankrike er usselt, politiker vil du i hvert fall ikke være og plateindustrien er noe dritt.

For andre gang har tegneserien Dilberts hjemmesider kjørt sin ikke-vitenskapelige undersøkelse, «Weasel Polls». Denne kan vel best oversettes som en uhøytidelig oversikt over hva og hvem Dilbert-fansen synes er er usle, lite troverdige og noen tystere.

35 874 mennesker har gitt sin stemme i seks kategorier som rommer alt fra organisasjoner til oppførsel. 10 309 stemmet fram Politiker til toppen av listen over yrker. Siden mange av fansen er amerikanere, er det vel ingen overraskelse at andreplassen går til yrket Advokat.

Av samme grunn er det kanskje ingen stor bombe at Frankrike går av med seieren for kategorien land. Men nesten like mange mener USA er et weasel-land.

Når det gjelder organisasjoner stikker den amerikanske plateindustriens organisasjon RIAA av med seieren. Tydelig at Dilbert-leserene ikke tolerer kamp mot musikkpiratene.

Når vi først er inne på USA, så topper landets øverste leder George W. Bush listen over personer. Han fikk over 8000 stemmer flere enn den frekke filmmakeren og forfatteren Michael Moore. Microsoft vinner kampen om firmaene med klar margin, mens den usleste oppførsel du kan finne på er:

«Gi hurtigmat-restauranter skylda fordi du er feit».

Les mer samt seriestriper på Dilbert.com

WEASEL:</B> Bill Gates leder selskapet Microsoft som de fleste Dilbert-fansen liker dårlig.
<B>LAND:</B> Frankrike stikker av med flest stemmer innen kategorien Land.