Snikhomofobisering

Jøder, muslimer og mørkhudede er blitt vanskeligere å hetse. Men homofile kan fortsatt skytes fra scenekanten.

HOMOHATER: Homofile er ikke en visuelt synlig gruppe på samme måte som for eksempel mørkhudete. Kanskje er det derfor det er lettere å tåle sleivspark mot homser i musikken, som fra homohateren Sizzla, spør artikkelforfatteren. Foto: Brad Barket/AP/Scanpix
HOMOHATER: Homofile er ikke en visuelt synlig gruppe på samme måte som for eksempel mørkhudete. Kanskje er det derfor det er lettere å tåle sleivspark mot homser i musikken, som fra homohateren Sizzla, spør artikkelforfatteren. Foto: Brad Barket/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«En ekte rasta unnskylder seg ikke til en rompis. Hvis du kødder med svarte, skal pistolen min skyte deg.» Artisten Sizzla synger om at homofile bør henrettes og brennes. I kveld står den homohatende jamaicaneren på scenen i Oslo.

Opprinnelig skulle konserten spilles på Rockefeller. Tidligere i uka fikk konsertstedet kalde føtter, og opptredenen ble flyttet til et mindre sted.

Men det tok tid før Rockefeller ombestemte seg, og først etter medieomtale og massive protester fra homomiljøet. Ryggmargsrefleks eksisterte ikke, men de fortjener likevel ros for å snu. Det gjør ikke arrangøren og publikum, som villig gir trusselmakeren både scene og menighet. På Facebook hagler støtteeklæringene.

Er Norge i ferd med å snikhomofobiseres? Spørsmålet er satt på spissen; aldri har homofile i Norge hatt det så godt som i dag. Likevel virker det som om sleivspark mot homofile får passere der andre grupper - heldigvis - blir skjermet.

Ville et nynazistisk band med oppfordringer om å skyte jøder i det hele tatt bli vurdert for en av Norges viktigste livescener. Aldri. Hva med band som oppfordrer til brenning av muslimer? Lite trolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer