- Snikkarboden for Nobelkomiteen!

Linn Ullmann og Anne Holt er blant de mange kjendisene som støtter initiativet til å gi Astrid Lindgren Nobelprisen i litteratur. Siden Erlend Loe gikk ut med sin oppfordring til å støtte oppropet torsdag, har han fått massiv støtte av norske kjendiser.

Loe e-poster for Lindgren

- Verden trenger en påminnelse om at god barnelitteratur er minst like viktig, og sannsynligvis viktigere, enn all annen litteratur, skriver Erlend Loe i Lindgren-oppropet.

Siden han startet en e-postkampanje torsdag, har han fått massiv støtte av legmenn og kjendiser. Anne Holt, Linn Ullmann, Arne Berggren og Niels Fredrik Dahl er blant forfatterne som uttrykker sin sympati med den svenske forfatteren.

- Ingen nålevende forfatter i verden har betydd så mye for menneskene og for litteraturen som Astrid Lindgren. Får hun ikke Nobelprisen nå, bør hele det svenske akademiet låses inn i snickarboden for godt, skriver Linn Ullmann.

Det er i stor grad nordmenn som har skrevet under oppropet. Men fra Göteborg kommer støtte fra Inger Nilsson, som er navnet på den populære Pippi-skuespilleren fra 70-tallet.

Bred støtte

Flere som skriver under på oppropet, trekker fram hvor viktig barnelitteraturen er.

- Den som ikke forstår hvorfor Astrid Lindgren bør få Nobelprisen, kan enten ikke lese, eller har aldri vært barn, er Cappelen forlags Haavard Nordlies kommentar. Sammen med Tuva Ørbeck Sørheim og Anders Heger representerer han bokbransjens støtte.

Men også fra andre scener enn litteraturens kommer det støtte til Loes initiativ. Komikeren Åsleik Engmark og teaterregissøren Per-Olav Sørensen har underskrevet oppropet. Også serietegneren Ola Hegdal, NRKs Møyfrid Engeset og Guri Heftye, samt musikeren Håvard Gimse mener at Lindgren bør tildeles den gjeve prisen.

Rune og Marte Gerhardsen, Eldbjørg Løwer og Ottar Brox er også med. Men om politisk støtte kan hjelpe Lindgren inn i Nobels hall of fame, er uvisst.

Les oppropet, les innleggene, og send din støtte.

Kilde: http://www.nobel.se/