Snikpremiere på ny Lars-låt

BIRMINGHAM (Dagbladet): Lars A. Fredriksen ladet opp med å øve inn en helt ny låt sammen med koret i går. «The love we found» er den første popsangen han har skrevet selv, og Dagbladet var med på snikpremieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Er det lov å skifte kandidat i finalen? fleiper manager Ole-Edvard Reitan da han hører sangen.

Planen er at Lars skal synge sin nye låt på plateselskapets pressekonferanse i dag - hvis alt klaffer. Både Lars og Universal er gira på å vise at den norske Grand Prix-kandidaten har mer å fare med enn vinnerlåta «Alltid sommer». Lars satser alt på en solokarriere i tida framover, og hans første soloalbum kommer til høsten.

Skummelt

- «The love we found» er den første poplåta jeg har skrevet selv, og det er litt skummelt å presentere sangen for andre, innrømmer Lars til Dagbladet.

Tirsdag formiddag dro han med seg musikergjengen og lånte et øvingslokale i kjelleren til musikkbutikken Q Music i sentrum av Birmingham.

- Jeg har skrevet massevis av låter før, men dette er den første poplåta. Opprinnelig skrev jeg sangen til mammas 50-årsdag, men da torde jeg ikke å synge den. Nå har jeg skrevet ny tekst og nytt refreng, forklarer Lars.

Platekandidat

Den nye utgaven av sangen er så grønnfersk at Lars ikke har lært alle versene utenat ennå.

- Jeg har glemt teksten hjemme i Oslo, men får de siste versene over telefon seinere i dag, ler han.

«The love we found» er blitt en poppete og gospelpreget kjærlighetslåt, og blir kanskje å høre på soloalbumet i høst.

- Er den nye teksten skrevet til din kone?

- Den er en oppkonstruert tekst - til alle pikehjerter, blunker Lars.

Ståkarakter

- Hvorfor prioriterer du å øve inn en ny låt like før Grand Prix-finalen?

- Jeg hadde veldig lyst å teste den ut og la David Eriksen og de andre høre den når vi først er her sammen.

David Eriksen likte det han hørte.

- Knallbra låt, konkluderer han etter første øving. Komponisten av «Alltid sommer» er bakmann og produsent for norske pophåp som Baba Nation og den nye jentegruppa Grace, og han er blitt spurt om å produsere Lars' soloalbum.

- Skulle gjerne tatt jobben, men har ikke tid til å produsere hele plata. Jeg kommer til å gjøre et par av låtene, og i tillegg ha et koordineringsansvar, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer