«The Crown» sesong 4

Sniktitt på ny sesong

Neste sesong av storserien «The Crown» har premiere i november.

STORSERIE: «The Crown» tar for seg det britiske kongehusets opp- og nedturer gjennom 1900-tallet. Her er en smakebit på sesong fire. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Seriesuksessen «The Crown» ble lansert i 2016 og har siden gått i tre sesonger. Den handler om livet til dronning Elisabeth II av Storbritannia og hennes regjeringstid i Storbritannia.

15. november er det premiere på sesong 4 i Norge, og i går publiserte Netflix bildebevis på hva som er i vente idet seriens kronologiske gjennomgang av det britiske kongehuset trer inn i neste tidsepoke: 80- og 90-tallet.

<strong>CHARLES OG DIANA:</strong> Josh O'Connor spiller prins Charles og Emma Corrin har rollen som Diana Spencer. Foto: Netflix
CHARLES OG DIANA: Josh O'Connor spiller prins Charles og Emma Corrin har rollen som Diana Spencer. Foto: Netflix Vis mer
<strong>STATSMINISTER:</strong> Margaret Thatcher spilles av Gillian Anderson. Hun var Storbritannias statsminister fra 1979 til 1990. Foto: Netflix
STATSMINISTER: Margaret Thatcher spilles av Gillian Anderson. Hun var Storbritannias statsminister fra 1979 til 1990. Foto: Netflix Vis mer
<strong>PRINSESSE:</strong> Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret. Foto: Netflix
PRINSESSE: Helena Bonham Carter som prinsesse Margaret. Foto: Netflix Vis mer
<strong>HERTUG OG DRONNING:</strong> Tobias Menzies som hertug Philip og Olivia Colman som dronning Elizabeth II. Foto: Netflix
HERTUG OG DRONNING: Tobias Menzies som hertug Philip og Olivia Colman som dronning Elizabeth II. Foto: Netflix Vis mer

Turbulent tiår

I vinter ble det annonsert at «The Crown» skulle avsluttes etter den femte sesongen.

I sommer snudde imidlertid Netflix og serieskaper Peter Morgan, som sa at det er nødvendig med en ekstra sesong for å dekke de voldsomme hendelsene i kongefamilien på 90-tallet. Det meldte BBC.

- Jeg så i utgangspunktet for meg at «The Crown» skulle bestå av seks sesonger, men nå som jeg har begynt å jobbe med historien til sesong fem, har det blitt klart for meg at det er det perfekte tid og sted for å sette punktum, sa Morgan i januar.

Så fikk pipa en annen lyd. 1990-tallet var nemlig et turbulent tiår i den britiske kongefamilien.

Må behandles med respekt

Slutten på ekteskapet mellom Prins Charles og Prinsesse Diana, skilsmissen mellom Prins Andrew og Sarah «Fergie» Ferguson, brannen i Windsor Castle, og ikke minst Prinsesse Dianas tragiske dødsfall i 1997, var noen av hendelsene som rystet Storbritannia gjennom tiåret.

- Det ble fort tydelig at vi ville trenge den ekstra sesongen for å behandle historiens kompleksitet med respekt, har Morgan uttalt.

Emma Corrin (24) skal spille Prinsessen av Wales i serien, og «Harry Potter»-skuespiller Imelda Staunton (64) skal ta over i hovedrollen som dronningen fra sesong fem.

- Jeg er henrykt over å bekrefte at Imelda Staunton skal spille hennes majestet dronningen i den femte og siste sesongen, og med det ta «The Crown» inn i det 21. århundre. Hun er en fantastisk etterfølger til Claire Foy og Olivia Colman, har Morgan uttalt, ifølge The Guardian.

Kan strekke seg inn i 2000-tallet

Serien vil ikke strekke seg inn i de siste årene, og vil dermed ikke dekke hendelser som bryllupet mellom Prins William og hertuginne Kate, eller Prins Harry og Meghan's avgjørelse om å trekke seg tilbake.

Det er imidlertid mulighet for at den vil ta for seg dødsfallene til dronningmoren og prinsesse Margaret, som begge har vært fremtredende figurer i serien. De to døde med bare syv ukers mellomrom i 2002.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer