Snill gutt

Rapperen Cast vil ikke lenger framstå som drittsekk. Nå ønsker han å være et forbilde for barn - og allierer seg med barne-tv-helten Labbetuss.

ASKER (Dagbladet): Det er hektisk på videosettet. En haug med unger flyr rundt i lokalet, mens Geir Børresen holder på å svette i hjel inni Labbetuss. I den korte pausen strømmer ungene rundt en koselig kar med sixpence og altfor store briller, som tar bilder av dem med mobiltelefonen.

Dette er ikke det bildet vi forbinder med rapperen Cast. Men nå vil han vise at han har andre sider enn versting-imaget mediene formidler.

Cast og Labbetuss

Cast heter egentlig Geir Kristiansen. Han er 24 år gammel og far til en seks måneder gammel gutt. Han bor i Oslo, men er vokst opp i Mosjøen på 80-tallet. En av heltene fra barndommen er Labbetuss.

- Vi hadde én kanal, og det var NRK. Jeg var stor fan av Labbetuss. Derfor er det utrolig morsomt å få lage video sammen med mine helter. I videoen til låta «Kela» spiller jeg rollen som faren til Cast, og ser tilbake på meg som barn.

Elever ved Westerdal Film & TV står bak videoproduksjonen, i samarbeid med Antirasistisk senter og Pass It Records. Studioet er bygd opp som barne-tv på 70-tallet.

Vibeke Sæther er på plass i samme kjolen som for 20 år siden. Åsmund Huser har med hånddukken Tøflus. Inni Labbetuss holder Geir Børresen på å renne bort.

- Dette er vemodig. Det er litt rart å være tilbake i disse kulissene med Labbetuss og Tøflus. Jeg merker at jeg er blitt 20 år eldre, og er litt stivere, sier Børresen.

Også Sæther mimrer rundt programmet «Lekestue» på 70-tallet og huset med de tre vinduene. Hun er fremdeles ansatt i NRK, som hovedverneombud på heltid.

Konserten Cast hadde i Stavanger forrige måned fikk store medieoppslag. Han rappet om seg selv og sa at han var en flott kar som David Toska - mannen som er siktet for grovt ran med døden til følge under Stavanger-ranet.

Forbilde

- Jeg ønsker ikke å framstå som bad guy, men vil heller være et forbilde for barn. På denne videoen samarbeider jeg med Antirasistisk senter. Man må ikke ta rapptekster på alvor, de er en del av en vulgær, provoserende stil og er ikke vondt ment. Man må skille virkelighet og underholdning, sier Cast.

Han skriver mesteparten av sine tekster hjemme i leiligheten i Oslo. Da kan han kombinere rhymes med bleieskift. Kjæresten hans, som også er moren til sønnen hans, gjør en del skolearbeid og Cast tar seg av store deler av barnepasset på egen hånd.

Cast har dessuten kuttet ut tobakk og rusmidler, og er blitt vegetarianer.

- Det er snart to år siden. Jeg var så ute å kjøre, så jeg hadde ikke noe valg. Jeg er totalavholdsmann. For å bli slankere, har jeg lagt om kostholdet og blitt vegetarianer. Det fungerer for meg, sier Cast fornøyd.

BARNE-TV-KOS: Rapperen Cast vil ikke lenger framstå som versting. - Jeg ønsker å være forbilde for barn og ungdom, sier han under innspilling av ny video. - Labbetuss var min barndoms helt, sier Cast - her sammen med Geir Børresen (inni Labbetuss) og Joel Ramirez, som spiller Cast som barn. Geir Z. Windsvoll fra Westerdal Film & TV fotograferer.