Snill slutt

Meditativ, til tider vakker festivalavslutning.

KONSERT: KONGSBERG (Dagbladet): Som en stille ettertanke til Madrugadas voluminøse festivalkonsert utenfor Kongsberg kirke lørdag kveld, avsluttet cellistene Johannes Martens og Kristine Martens, pianist Christian Wallumrød, saksofonist Trygve Seim og trompetist Arve Henriksen Kongsberg Jazzfestival med en vakker, nesten meditativ midnattskonsert inne i kirken gjennom søndagens første 90 minutter.

Den klassiske, samtidsmusikalsk engasjerte Johannes Martens hadde bestilt ny musikk av de tre sistnevnte, og konserten inneholdt så vel uroppførelser som arrangementer av andre av komponistenes verk.

Wallumrøds «Uten tittel»-stykker innledet og avrundet en konsert som tross beskjedent dynamisk spenn og litt for mange likt-klingende forløp også eide en stillferdig nerve som holdt kjedsomheten på avstand nesten hele veien. Musiseringen lød som forventet uten plett og lyte, og siden alle de tre komponistene, sin veldokumenterte eksperimenteringslyst til tross, også er noen hunder etter ubeskjemmet vakre harmonier og fengende melodifigurer når det passer sånn, ble det denne gang et møte med samtidsmusikk som verken var provoserende eller filleristende, men stort sett godlynt og lindrende. Tid, sted og anledning tatt i betraktning, var det antakelig et klokt valg.