Snille-lørdag

Er du gjest hos Trond Kirkvaag i «Showtalk» på NRK1, må du regne med å bli parodiert. Normalt vil slikt begrense antall gjester. Men ikke hos denne mannen, han kan imitere «alle».

Den løseste og ledigste programverten på lørdagskvelden er han rett nok ikke, Kirkvaag er både sky og litt keitete. Og studioformen føler han seg tydeligvis ikke helt hjemme i. Men så fort han søker tilflukt i sin fenomenale evne til å imitere, slapper han av og gjøgler. Og selv om han smugkikket på huskelista si mens han samtalte med Ellen Holager Andenæs, var det han som tødde opp og ikke hun. Den tidligere kriminal- og overvåkingssjefen unnslapp dessuten Kirkvaags presise imitasjon. Det gjorde derimot ikke kveldens andre hovedgjest, pensjonert statsmeteorolog Vidar Theisen. Han lot seg villig herje med og hjalp Kirkvaag i mål med en godt timet og gjennomgående morsom halvtime.

Alle sketsjene var ikke like morsomme, men Trond Kirkvaag lager intelligent nonsens. Og hans satire er av det varme slaget.

Minnebrev

NRK-kvelden fortsatte i innoverskuende humør, med et slags minnebrev om den mangeårige underholdningssjefen, radio- og TV-mannen Erik Diesen. Som bød på gjensyn med det aller meste av NRKs egne stoltheter fra fjernsynets barndom: slagerparadene og the Monn Keys, Wenche Myhre og Kampen Janitsjar samt en rekke mer eller mindre vellykkede norske Montreaux-bidrag. Og prospektkortene verden rundt som han avsluttet karrieren sin med. Alt sammen signert Erik Diesen. Fram til han gikk av som underholdningssjef i 1978, hadde han hode og hender borti alt som foregikk av TV-underholdning i Norge.

Andreas Diesen er den NRK-mannen som aller helst gynger på minnenes meier og hadde blandet en helt ålreit underholdningscocktail, ispedd noen korte intervjuer som ga litt mer enn bare overflatiske betraktninger om et langt TV-liv og som uttrykte respekt for en som viet sitt liv til å underholde.

Jubilant

Deretter fylte Halvdan Sivertsen hele 50 år og feiret med å underholde i Drammen teater. Bodøværingen er en bedre visesanger enn humorist, han har etter hvert opparbeidet en ganske stor menighet. Og programmet var rett så trivelig, det. En velment kveld på NRK1, med andre ord. Rene snille-lørdag.