WADA utestenger Russland fra internasjonal idrett

Snille med Russland

Det er store hull i WADA sitt dopingnett. Men det er også meningen.

GAMLE KAMERATER: Thomas Bach og Vladimir Putin har i en årrekke hatt tett kontakt. Det preget selv WADAs beslutning om å utestenge Russland fra alle store mesterskap i fire år. FOTO: AP/Charlie Riede
GAMLE KAMERATER: Thomas Bach og Vladimir Putin har i en årrekke hatt tett kontakt. Det preget selv WADAs beslutning om å utestenge Russland fra alle store mesterskap i fire år. FOTO: AP/Charlie Riede Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom det mange store ord om et endelig oppgjør med den triste russiske dopkulturen, men du har dessverre hørt det snakket altfor ofte før. Når Verdens Antidopingbyrå (WADA) nå har utestengt Russland fra alle store begivenhetene i internasjonal idrett for fire år, skjer det akkurat på den måten IOC-president Thomas Bach og de aller største idrettssjefene vil:

  • Med unntak nok til å sikre at butikken går videre.

De mest populære konkurransene skjermes. Russerne skal straffes, men for all del ikke provoseres.

Typisk nok får Russland spille fotball-EM til sommeren som om ingen ting har hendt.

DA DE JURIDISKE ekspertene i WADA for to uker siden foreslo nye straffetiltak som reaksjon på russerens tukling med det utleverte datamaterialet fra dopinglaboratoriet i Moskva, virket det som om de denne gangen mente alvor. Men djevelen var igjen skjult i detaljene. For forslaget om å stoppe russisk deltakelse i såkalte «major event», var slett ikke så radikalt som det virket.

Der idrettsinteresserte flest vil forbinde en «større begivenhet» med de store internasjonale konkurransene i de enkelte grenene, er det i denne sammenhengen en teknisk term. Derfor er WADAs reaksjoner mot russerne begrenset til olympiske leker og verdensmesterskap. Først i 2021 kommer det nye regler som utvider muligheten for strengere straffer mot de nasjonene som bryter den kontrakten de har signert med WADA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer