Anmeldelse: «Timmy og Monsterplaneten»

Snille monstre på fremmed planet

Konkurransedyktig fransk animasjon for barn.

ALENE: Timmy må stole på egne krefter når han skytes ut i en romkapsel og lander på en ukjent planet. Video: Selmer MediaVis mer Vis mer

«Timmy og Monsterplaneten»

4 1 6

Animasjon/familiefilm

Regi:

Eric Tosti

Skuespillere:

Norske stemmer: Felix Fagerhaug, Jan Martin Johnsen m.fl.

Premieredato:

3. mai 2019

Aldersgrense:

6 år

Orginaltittel:

«Willy Terra»

«Snille og fotogene monstre.»
Se alle anmeldelser

FILM: Markedet for animasjonsfilmer for barn domineres av amerikanske produksjoner. Men ved siden av Disney- og Pixar-universene dukker det av og til opp noe som er konkurransedyktig. Den franskproduserte 3D-animasjonen «Timmy og Monsterplaneten» er et ferskt eksempel.

Filmskaperen heter Eric Tosti og er en av grunnleggerne av det franske produksjonsselskapet TAT. Den halvannen timer lange filmen er en fargesprakende reise i en verden av fantasifulle frukter, blomster, dyr, steiner som blir levende, insekter og hybridskapninger. Monstre, men snille og fotogene den fleste av dem.

Skutt ut

Det er historien om 10-årige Timmy som er på reise i foreldrenes romskip på siste dagen av en forskningsekspedisjon, da de plutselig flyr inn i et voldsomt astroidefelt, og Timmy blir skutt ut alene i en kapsel som lander på en ukjent planet.

Batteri

Kapselen er kun laget for landing; han må vente til han blir funnet og hentet, og det kan vel ta noen lysår. Men han er utstyrt med en hjelper, en slags overlevelsesmodul kalt Bulk. Bulk kan analysere og finne løsninger på alle problemer – så lenge den har batteri. Og reservebatteriet holdes som gissel av noen gigantiske steinblokker som plutselig blir truende, dinosaurliknende monstre. Skremmende, men godt innenfor tålegrensen hos dagens seksåringer.

Overlevelse

Flere av skapningene på Monsterplaneten er mer vennligsinnede. Noe som ser ut som en blanding av en hund og en gris blir en god følgesvenn for Timmy. Den har åtte bein og to haler og får navnet Flash. Av øvrige skapninger finnes kjempebiller som trenger hjelp når de lander på ryggen, horder av ildfluer og påskekyllinger, rosa sopphatter og monsterhagl.

Det handler om å overleve og tilpasse seg ukjente omgivelser, og det handler om å bygge allianser og vennskap. Visuelt er det både oppfinnsomt og lekkert, men historien mangler en smule av den litt sløye humoren og referansene som ofte finnes i de amerikanske storfilmene.

.