Snøfylt roman

Levi Henriksens debutroman vil havne i mange postkasser i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Boka er nemlig hovedbok i Bokklubben Nye Bøker i september.

Les første kapittel av «Snø vil falle over snø som har falt».

1

Dan Kaspersen gikk før forsamlingen var halvveis i «Der som roser aldri dør». Draget i lufta fortalte det snart ville snø. Over festningen lå skyene bunkret opp. Ved en av gravsteinene rett før porten hadde noen stukket ei rose ned i snøen. Han husket hvordan det pleide å være her julaften. Den svimle fornemmelsen på stjerneklare kvelder, når lysene funklet om kapp med Guds døde blink der oppe over det veldige mørket. Et øyeblikk så han Jakob for seg. Den flakkende flammen pleide å gjøre fjeset engleblekt når han bøyde seg ned og stakk de to lysene inn i granbaret på foreldrenes grav.

Han dro håndbaken hastig over øynene. Hånda som stakk ut av det oppbrettede, stive frakkeermet virket fremmed, som den ikke tilhørte ham. Det var lenge siden han hadde hatt så hvite hender, så mjuke hender. Det ville gå en stund før han vente seg til alt lyset i fritt fall igjen. Øynene var bare smale sprekker da han gikk over parkeringsplassen, men han hadde ingen problemer med å finne Amazonen etter faren. Det sto kun parkert en håndfull biler inn mot kjerkemuren, og det var uansett ikke så mange bondeblå Herregårdsvogner igjen. Selv ikke i en by som Kongsvinger der stasjonstomta fortsatt var full av gammelmodige guttunger som dyrket asfalten som sin frelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer