Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snøhetta i verdenseliten

Snøhetta har igjen plassert seg i arkitektenes verdenselite. Ny utfordring er nasjonalbiblioteket i Riyadh, hovedstaden i Saudi-Arabia, der de skal konkurrere blant ti av verdens ledende arkitekter, blant dem en av Pritzker Prize-vinnerne, Hans Hollein, og verdenskjente Mario Botta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti år etter at Snøhetta vant konkurransen om biblioteket i Alexandria, går arkitektene løs på et nytt, stort nasjonalbibliotek på til sammen 40000 kvadratmeter, halvparten av Alexandrias. Amerikaneren Craig Dykers, siv.ark., prosjektdirektør og medeier i Snøhetta, skal lede prosjektet, og reiser om få dager til Riyadh. 1. september skal tegne- og designarbeidet til konkurransen være ferdig.

40 deltok

40 internasjonale arkitekter deltok, og Snøhetta var blant de ti som kom til finalen. Etter innleveringen 1. september bruker juryen et par måneder.

Går Snøhetta også denne gang til topps, er deres bygg på plass inn i neste årtusen, i en by der også andre store arkitekter har fått bygge. Blant dem Danmarks Henning Larsen med utenriksdepartementet. Årets vinner av Pritzker Prize, sir Norman Foster, har tegnet et praktfullt kontorbygg i Riyadh. Pritzker Architecture Prize, som betraktes som arkitektenes Nobel-pris, ble i 1997 tildelt vår egen Sverre Fehn.

Berlin

Snøhetta med sine 26 ansatte har vunnet mange konkurranser og er for tida aktuelle med blant annet ambassaden i Berlin. Biblioteket i Alexandria vil stå helt ferdig neste år.