Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snøhetta må betale millioner

Arkitektkontoret Snøhetta må punge ut etter havarert museumsprosjekt i Storbritannia.

DROPPET: Slik tegnet Snøhetta Turner Contemporary gallery i Margate. Foto: Snøhetta
DROPPET: Slik tegnet Snøhetta Turner Contemporary gallery i Margate. Foto: Snøhetta Vis mer

||| Turner Contemporary gallery, tegnet av de verdenskjente norske arkitektene, ble aldri bygget. I stedet havnet Snøhetta i en heftig krangel med Kent fylke.

Nå har striden endt med at Snøhetta og samarbeidspartnerne Ramboll UK og Davis Langdon betaler seks millioner pund, eller drøye 54 millioner norske kroner med dagens kurs. Dette skriver den internasjonale arkitektavisen www.bdonline.co.uk

Dermed unngås en langvarig rettssak som ville brakt med seg mye negativ publisitet.

I en felles pressemelding sendt fra Kent fylke heter det:

«Partene er glade for å melde at de har kommet til en løsning på konflikten uten å fordele skyld»

De norske arkitektene var opprinnelig beredt til å kjempe mot, og slik kommenterte Snøhetta-eier Kjetil Thorsen da søksmålet ble kjent i 2008.

- De har ikke en sjanse. Dette søksmålet kommer bare for å rettferdiggjøre bruken av offentlige penger, sa Thorsen til Dagens Næringsliv.

Ingen i Snøhetta vil kommentere saken nå, men viser til pressemeldingen.

Det var i mai i fjor at de lokale myndighetene i Kent bestemte seg for å saksøke Snøhetta og samarbeidspartnerne. Striden stod om et museum til ære for maleren Turner som skulle bygges i vannkanten i byen Margate. Store tekniske problemer førte imidlertid til at prosjektet ble droppet i 2006. Da hadde kostnadene økt fra 30 til 50 millioner pund.  

I den felles pressemeldingen fra alle partene heter det at striden skyltes ulike forhold knyttet til design, teknisk- og økonomisk rådgivning og prosjektledelse.

Ifølge www.bdonline.co.uk brukte Kent fylke seks millioner pund på Snøhetta-bygget, før det ble droppet til fordel for et pågående prosjekt signert David Chipperfield.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media