«Snømannen» i snøtrøbbel - må bruke snøkanoner

Men filmselskapet stresser ikke: - Vi kunne filmet i Karibien.

HELDIG: Michael Fassbender og resten av «Snømannen»-innspillingen har så langt hatt værgudene på sin side. Men framover vil mye av snøen forsvinne. Bildet er tatt på Bøler i Oslo tidligere i uka. Foto: Privat
HELDIG: Michael Fassbender og resten av «Snømannen»-innspillingen har så langt hatt værgudene på sin side. Men framover vil mye av snøen forsvinne. Bildet er tatt på Bøler i Oslo tidligere i uka. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært vanskelig å gå glipp av «Snømannen»-innspillingen i Oslo de siste ukene. I tillegg til mye medieoppmerksomhet, har Michael Fassbender og produksjonen filmet flere scener på offentlige steder i Oslo.

Første arbeidsdag for produksjonen var mandag i forrige uke, da de filmet scener midt i Vigelandsparken.

Den dagen var bitende kald i hovedstaden, med temperaturer ned mot 15 minusgrader. Snøen lå også tykt over Frognerparken og på nærmeste målestasjon målte yr.no en snødybde på hele 16 cm.

Da filmteamet beveget seg videre til Skøyen og Bjørvika senere samme uke var det opp i mot 20 centimeter med snø rundt skuespillerne.

Handlingen i Jo Nesbøs bok foregår i løpet av vintermånedene, og i boken etterforsker politimannen Harry Hole en rekke drap som er begått på dagen der årets første snø har falt. Filmteamet hadde med andre ord værgudene på sin side.

Smeltet Men betraktelig varmere vær de siste dagene har ført til at snøen nesten er borte i store deler av Oslo. Ifølge statsmeteorlog Mariann Foss må «Snømannen» belage seg på mildvær og snømangel den neste uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer