HELDIG: Michael Fassbender og resten av «Snømannen»-innspillingen har så langt hatt værgudene på sin side. Men framover vil mye av snøen forsvinne. Bildet er tatt på Bøler i Oslo tidligere i uka. Foto: Privat
HELDIG: Michael Fassbender og resten av «Snømannen»-innspillingen har så langt hatt værgudene på sin side. Men framover vil mye av snøen forsvinne. Bildet er tatt på Bøler i Oslo tidligere i uka. Foto: PrivatVis mer

«Snømannen» i snøtrøbbel - må bruke snøkanoner

Men filmselskapet stresser ikke: - Vi kunne filmet i Karibien.

(Dagbladet): Det har vært vanskelig å gå glipp av «Snømannen»-innspillingen i Oslo de siste ukene. I tillegg til mye medieoppmerksomhet, har Michael Fassbender og produksjonen filmet flere scener på offentlige steder i Oslo.

Første arbeidsdag for produksjonen var mandag i forrige uke, da de filmet scener midt i Vigelandsparken.

Den dagen var bitende kald i hovedstaden, med temperaturer ned mot 15 minusgrader. Snøen lå også tykt over Frognerparken og på nærmeste målestasjon målte yr.no en snødybde på hele 16 cm.

FØRSTE DAG: Da «Snømannen» begynte innspillingen i Vigelandsparken forrige uke var det nesten 20 centimeter med snø i Oslo.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FØRSTE DAG: Da «Snømannen» begynte innspillingen i Vigelandsparken forrige uke var det nesten 20 centimeter med snø i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Da filmteamet beveget seg videre til Skøyen og Bjørvika senere samme uke var det opp i mot 20 centimeter med snø rundt skuespillerne.

Handlingen i Jo Nesbøs bok foregår i løpet av vintermånedene, og i boken etterforsker politimannen Harry Hole en rekke drap som er begått på dagen der årets første snø har falt. Filmteamet hadde med andre ord værgudene på sin side.

Smeltet Men betraktelig varmere vær de siste dagene har ført til at snøen nesten er borte i store deler av Oslo. Ifølge statsmeteorlog Mariann Foss må «Snømannen» belage seg på mildvær og snømangel den neste uka.

- Det blir nok ikke noe særlig påfyll av snø framover. Det kommer litt nedbør på mandag, men det kommer nok som sludd. Neste uke blir det kaldere, men det kommer nok til å være oppholdsvær, sier Foss.

HARRY: Kritikerroste Michael Fassbender spiller Harry Hole i «Snømannen». Foto: NTB Scanpix
HARRY: Kritikerroste Michael Fassbender spiller Harry Hole i «Snømannen». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arbeidet fortsetter for Michael Fassbender og resten av produksjonen i dag, men filmens publisist Sasha Gibson vil ikke avsløre hvor. Hun sier til Dagbladet at produksjonen er godt forberedt på værendringene. 

- Når du lager en film så forventer du det uventede. Vi kommer til å bruke snøkanoner hvis det blir behov for det og vi har også flinke folk som kan løse eventuelle utfordringer med filmeffekter, sier Gibson.

Gibson sier det er fullt mulig å filme «Snømannen» uten snø.

SNØ: Da innspillingen av «Snømannen» startet forrige uke var det masse snø i Oslo. Nå har snøen nesten smeltet, uten at det bekymrer publisist Sasha Gibson. Foto: NTB Scanpix
SNØ: Da innspillingen av «Snømannen» startet forrige uke var det masse snø i Oslo. Nå har snøen nesten smeltet, uten at det bekymrer publisist Sasha Gibson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Filmeffektfolkene våre er så gode at vi nesten kunne filmet på en øy i det karibiske hav, sier Gibson.

Hemmelighold Filmselskapet har så langt holdt kortene tett til brystet om hvor Michael Fassbender og regissør Tomas Alfredsson skal filme, men produksjonen har vært på flere sentrale steder i Oslo.

Denne uka har de filmet flere scener midt i et tettbygd boligfelt på Bøler i Oslo. Etter det Dagbladet kjenner til skal de filme en stor scene i Rådhuset neste helg, og Sasha Gibson avslørte i går at produksjonen flytter til Bergen om noen uker.

Hollywood-stjernen Michael Fassbender, som spiller Harry Hole, skal også spille inn scener på politietterforskerens stamsted Schrøder i løpet av de neste månedene.

Det har også vært hemmelighold rundt skuespillerne i filmen. 15-åringen Michael Yates skal spille Harry Holes «stesønn» Oleg, men ellers er ingen av filmens sentrale roller bekreftet.

Fransk-britiske Charlotte Gainsbourg spiller etter alle solemerker Holes ekskjæreste Rakel og svenske Rebecca Ferguson skal sannsynligvis spille politikollega Katrine Bratt.

I tillegg har James D'Arcy, som spilte inn scener med Fassbender på Bøler, en sentral rolle i filmen. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Etter planen skal filmen være ferdig innspilt i slutten av mars, og hele 1700 statister skal bidra til filmen om Harry Hole.