Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Snømannen»-innspilling førte til akutt luftforurensing

Barnehage måtte holde barna inne - politiet rykket ut.

BEKLAGER: - Tenningen ble slått av med en gang vi fikk klager på dette, sier Sasha Gibson, kommunikasjonsansvarlig for filmproduksjonen av «Snømannen» til Osloby.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
BEKLAGER: - Tenningen ble slått av med en gang vi fikk klager på dette, sier Sasha Gibson, kommunikasjonsansvarlig for filmproduksjonen av «Snømannen» til Osloby. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Episoden skjedde tirsdag i forbindelse med filminnspilling av Jo Nesbøs «Snømannen» i Vigelandsparken, skriver Osloby.

Høye eksosverdier Diverse biler og lastebiler sto parkert og gikk på tomgang og spydde ut eksos og skadelige avgasser. Dette fikk Tørtberg Kanvas-barnehage i Madserud allé smertelig erfare.

Barnehagen meldte fra til politi og brannvesen, som  rykket ut.

Luftmålinger foretatt av brann- og redningsetaten ved barnehagen viste så høye verdier at barnehagen måtte stenge ventilasjonsanlegget i en peroide for ikke å få mer eksos inn i barnehagen. Og barna måtte holde seg innendørs.

- Svært gifte gasser - Vi fikk raskt snakket med produksjonsselskapet, og de fikk skrudd av bilene som sto på tomgang, sier Elin Kindem, leder i Tørtberg Kanvas-Barnehage, Osloby.

- Vi løste problemet med en gang vi ble gjort oppmerksomme på dette, skrudde av tenningen, opplyser en talsperson på filmsettet.

- Det er all grunn til å være oppmerksom på eksos. Den inneholder blant annet CO og CO2, og dette er gasser som er skadelige i større mengder. Det er de samme gassene vi opplever ved branner, og er svært giftige, sier Bjørn Lind, brigadesjef i Oslo brann- og redningsetat.

SPYDDE UT EKSOS: Biler Madserud Allé spydde ut eksos like ved en barnehage. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SPYDDE UT EKSOS: Biler Madserud Allé spydde ut eksos like ved en barnehage. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media