Snømannen

«Snømannen» slaktes verden over, men i Norge ligger det an til kinosuksess

God start på tross av toer-terninger.

FØRSTE TRAILER: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen "Snømannen", som er basert på Jo Nesbøs bestselgende romaner. Filmen har premiere 13. oktober. Video: United International Pictures Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hollywood-stjerner, Norges-reklame og Nesbø-faktor skapte en massiv forhåndsinteresse rundt filmatiseringen av «Snømannen». Forventningene ballet på seg som en snøball i kram snø. Skulle dette bli krimdramaet som for alvor satte Norge på filmverdenskartet?

Men så kom anmeldelsene. Toer av NRK, toer i VG, toer i Aftenposten og toer i Dagbladet, der filmen kalles «noe nær total kollaps».

DN beskriver «Snømannen» som «den beste filmen som noengang har blitt laget», i en drepende ironiladet anmeldelse som i likhet med flere av de andre slaktkritikkene har gått sin seiersgang på sosiale medier.

De første kinotallene er langt fra like dystre. Hittil har 69.940 sett filmen første del av åpningshelga. Dette inkluderer forhåndsvisninger.

- Ikke latt seg skremme

Christin Berg i Nordisk Film Kino sier seg fornøyd:

- Forventningene var skyhøye, men så ble vi bekymret da vi så kritikkene. Denne åpningen tyder på at folk ikke har latt seg skremme, og vil se filmen med egne øyne.

Man må ta høyde for at en god del av salget premierehelga er forhåndskjøpte billetter før anmeldelsene var publisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer