MANGE JERN I ILDEN: Snoop Dogg har ikke bare nytt album på vei, men avslørte på South By Southwest i dag at han utvikler tv-serie sammen med regissøren bak «Menace II Society». Foto: ØYVIND RØNNING
MANGE JERN I ILDEN: Snoop Dogg har ikke bare nytt album på vei, men avslørte på South By Southwest i dag at han utvikler tv-serie sammen med regissøren bak «Menace II Society». Foto: ØYVIND RØNNINGVis mer

Snoop Dogg med tv-serie på HBO

Slapp nyheten på SXSW i Texas.

AUSTIN (Dagbladet): Snoop Dogg er såkalt keynote speaker under årets South By Southwest, verdens største bransjefestival for musikk, i Austin i Texas.

Der snakket rapperen, som har solgt 30 millioner album, i dag om musikk, sport og marihuana.

Han er for alt.

Tv-serie Snoop Dogg kommer i mai med albumet «Bush», som er produsert av Pharrell. Men han hadde en større nyhet å komme med da han i dag ble intervjuet av sin manager Ted Chung, som måtte steppe inn på kort varsel.

Noe revolverintervju ble det derfor ikke, men Chung slapp nyheten om at Snoop Dogg nå også går til tv-bransjen. Og - til selveste HBO.

Dramaseie om reagonomics Sammen med regissør og produsent Allen Hughes står han bak en serie som tar utgangspunkt i Reagan-epoken i USA (Ronald Reagan var president fra 1981 til 1989).

- Helt opp til slutten av 70-tallet skjedde det positive ting i USA. Myndighetene tok vare på oss som ikke var så godt stilt økonomisk. Men da reagonomics kom, mistet vi mye av dette - som steder å gå etter skoletid. Våpen og dop ble fraktet inn i nabolaget, og det ble et skifte fra å spille fotball og ha det gøy til å selge dop og skyte på hverandre, sier Snoop.

Familie i LA Dette er bakgrunnen for dramaserien, som tar utgangspunkt i en familie i Los Angeles som opplever hvordan nærmiljøet får merke endringen i amerikansk politikk på 80-tallet.

Cordozar Calvin Broadus Jr, som Snoop Dogg egentlig heter, vokste opp i LA på denne tida.

- HBO er etter min mening det beste tv-selskapet i verden, og dette er en drøm som oppfylles - å få lov til å være med på å lage en serie med det riktige innholdet og å få jobbe med Allen Hughes, som regisserte «Menace II Society» (1993), som er en av mine favorittfilmer, sier Snoop Dogg.