Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snoop Dogg utestengt fra Norge i to år

Nektes innreise.

I NORGE: Etter å ha blitt narkotatt på flyplassen i Kristiansand, fikk Snoop Dogg bøter på til sammen 52 000 kroner. Det til tross spilte han på Hovefestivalen dagen derpå. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
I NORGE: Etter å ha blitt narkotatt på flyplassen i Kristiansand, fikk Snoop Dogg bøter på til sammen 52 000 kroner. Det til tross spilte han på Hovefestivalen dagen derpå. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da hiphop-veteran Calvin Broadus (40), bedre kjent under artistnavnet Snoop Dogg, skulle til Norge i juni for å opptre under Hove-festivalen, gikk innreisen neppe som planlagt.

Den første skapningen artisten fikk nærkontakt med på norsk jord var nemlig narkohunden Sniff.

Sniff ante uro da Snoop Dogg ankom Kristiansand lufthavn, Kjevik, og det med god grunn viste det seg: «Drop It Like It's Hot»-rapperen bar med seg åtte gram marihuana.

52 000 i bot I tillegg fant tollvesenet valuta til en verdi av 227.000 kroner i artistens bagasje.

Avdelingssjef i Tollvesenet region Sør, Per Emil Wikøren, bekreftet hendelsen overfor Dagbladet og fortalte at artistene fikk bøter på til sammen 52 000 kroner.

For marihuanaen fikk Snoop Dogg en bot på 12 000 kroner for, kontantene han bar på seg kostet ham 40 000 kroner.

40-åringen vedtok bøtene på stedet, og dagen etter sto han på festivalscenen på Tromøya.

Men dophistorien ender ikke her.

Utestengt fra Norge

Artistens advokat for anledningen, Holger Hagesæther ved advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, kan bekrefte at UDI nå har fattet et utvisningsvedtak for artisten.

Det betyr at Snoop Dog er utestengt fra Norge i to år framover.

- Artisten og hans apparat har kommet frem til at de kan leve med beslutningen. De respekterer vedtaket og vil ikke påklage det, sier Hagesæther.

Advokaten forteller at Snoop Dog hadde konkrete planer om opptredener i Norge, men ønsker ikke å kommentere utover det.

Han påpeker at det i regelverket ligger åpning for å kunne søke om å reise inn i landet under utvisningsperioden.

Med et utvisningsvedtak følger også risikoen for å meldes inn i Schengens informasjonssystem, som ville bety at vedtaket også hadde fått effekt i alle medlemslandene — altså store deler av Europa.

- UDI var enige med oss i at det ville vært uforholdsmessig med tanke på denne lovovertredelsen. Artisten har et stort apparat rundt seg, så å ikke få utøve yrket sitt i noen av Schengen-landene hadde gått utover veldig mange mennesker, sier advokaten.

Ikke første gangen

Snoop Dogg har havnet i trøbbel på grunn av ulovlige gjenstander i bagasjen også tidligere.

I 2006 forsøkte han å frakte med seg en sammenleggbar batong i håndbagasjen, noe han ble dømt for året etter.

November 2006 ble han arrestert for besittelse av våpen og narkotika, og i april samme år ble han lagt i håndjern etter å ha vært innblandet i et slagsmål på Heathrow lufthavn, London.

Hiphop-veteranen, som tidligere var utestengt fra Australia i ett år, har også en kriminell fortid i Skandinavia.

Da han spilte under Quart-festivalen i Kristiansand i 2005 fikk han overskrifter etter å angivelig ha innrømmet å ha røyket det narkotiske stoffet under konserten sin, og to år senere endte han i politiets varetekt i Stockholm etter å ha blitt narkoarrestert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media