Snoop Doggs forvandling

Rapperen Snoop Dogg, som har gått fra gjengkriminalitet til å bli et forbilde for unge, beklager at han måtte avlyse fjorårets konsert i Trondheim.

LOS ANGELES (Dagbladet): Rapperen hevder at arrangørene ikke hadde pengene på plass.

- Jeg kommer tilbake hvis pengene er klare. Det hadde ikke arrangørene klart ved forrige runde, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å avlyse, hevder Snoop Dogg (31) overfor Dagbladet. Rapperen drikker fra en stor sølvpokal hvor «Snoop Dogg» er skrevet inn med diamantliknende steiner. Han snakker lavt og ydmykt - og framstår som en ganske annen enn den gangsta-rapperen vi kjenner ham gjennom hans image.

På film

- Etter at jeg ble frikjent for drap for noen år tilbake, har jeg forandret livet mitt. Jeg fikk melding fra Gud om å bryte med kriminalitet, gjøre noe godt med livet mitt og lede mennesker til noe positivt. Det har jeg gjort, sier han.

Nå har også Snoop Dogg i likhet med en rekke rappere anført av Ice Cube meldt overgang til Hollywood. Han spiller nærmest seg sjøl i rollen som «Huggy Bear» i komedien «Starsky & Hutch», som kommer på kino i Norge i april.

Snoop Dogg så ikke på seg selv som en skuespiller før noen år tilbake. Da skjønte han at han som rapper også spiller en rolle som han mente han også kunne overføre til det store lerretet.

- Men rapp er mye mer ekte enn mye av popen og rocken, understreker han raskt.

- Som rapper kan du ikke fortelle en historie som ikke er ekte. Synger du at du har skutt en person, må du ha gjort det - hvis ikke får du trøbbel. Dramaet jeg har hatt som rapper, har forberedt meg som skuespiller, sier Snoop Dogg.

Motivasjonskampanje

Snoop Dogg leder en motivasjonskampanje for å få unge i California til å stemme.

- Jeg forsøker å bevisstgjøre ungdom om at min og din stemme har betydning. Jeg ble ekstra motivert for å gå til valg etter å ha sett den jobben Bush har gjort. Vi må sparke ham ut av Det hvite hus.

- Ikke betalingstrøbbel

Arrangørene i Trondheim avviser påstander om mangel på betaling som årsak til at Snoop Dogg ikke spilte under Uka 03, i oktober i fjor.

- Plutselig fikk vi beskjed fra en amerikansk agent at Snoop Dogg skulle i studio i slutten av oktober. Dermed ugyldiggjorde de avtalen, sier Wright Kristoffersen, leder for Uka 03.

Håkon Kirkeby, leder for uka 05 er villig til å hente inn Snoop Dogg til neste studentfestival.

- Vi kan fly ham baklengs via Rio. Det skal ikke stå på penger, sier Kirkeby.