Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snoop ikke til Norge

Snoop Dogg tar likevel ikke turen til UKA i Trondheim. Den kontroversielle rapperen visste ikke engang at han var booket til Norge...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lenge siden det ble kjent at rapp-stjerna Snoop Dogg skulle spille på Trondheim-studentenes studentfestival, UKA, den 31. oktober.

Konserten kom som en overraskelse på de fleste, spesielt ettersom Snoop Doogs angivelige Norges-besøk så ut til å bli den eneste i Europa i høst.

- Det har vært en lang prosess å få Snoop Dogg til landet. Dette blir større enn David Bowie på Quart. Men det har kostet skjorta, sa Kristian Wright, leder av studentfestivalen UKA-03, til Dagbladet den gang.

Etter å ha solgt mer enn 4000 billetter til konserten er det en flau Kristian Wright som ifølge Adresseavisa må slå retrett og innrømme at ting ikke har gått helt etter planen.

- Dette er en skikkelig kjip dag, sier Wright.

Misforståelser

Årsaken til fadesen er sannsynligvis dårlig kommunikasjon mellom et av booking-byråene som befinner seg i den lange kjeden av personer UKA har måttet forholde seg til i denne saken.

- Vi vet ærlig talt ikke hva som er skjedd, men bookingbransjen er et helvete å forholde seg til. Det viser seg at et stort byrå i USA ikke har gjort jobben sin i forhold til Snoop Dogg, sier Wright.

UKA har forholdt seg til et norsk bookingbyrå. Disse har hatt kontakt med et dansk byrå, som igjen har forholdt seg til et amerikansk bookingbyrå.

Ifølge Kristian Wright er det det amerikanske byrået som ikke har klart å holde det de har lovet, med den følge at hverken Snoop Dogg eller hans management har vært klar over at de skal ha vært booket til en konsert i Trondheim.

Ingen erstatning klar

Hvem som skal erstatte Snoop Dogg er foreløpig uklart, men UKA har foreløpig relativt god tid på å skaffe en verdig erstatter.

- Vi ser fremover og har flere navn på blokka, absolutt av samme størrelse som Snoop. Vi jobber på spreng for å få til en bra erstatning, sier Wright.

Alle som har kjøpt billett til konserten vil nå få pengene tilbake.

Hvor mye UKA selv taper på den avlyste konserten vil ikke Wright ut med. Han innrømmer likevel at hele episoden er en smule pinlig.

- Du kan godt si dette er litt flaut, men samtidig er dette noe som skjer hele tiden. Nå går vi inn i rekken av festivaler som har måttet avlyse konserter med store rap- og hip hop-artister. Vi klinka til og satset likevel, men visste at det var med en viss risiko, forklarer Wright.

KOMMER IKKE LIKEVEL: Snoop Dogg var ikke engang klar over at han var mer enn sterkt ønsket på UKA i Trondheim i oktober.