Snoop, sex og videoteip

Frykt ikke, Kristiansand. Quart er vant til hardere sexstunt enn det Snoop viste på Roskilde i går kveld.

KONSERT: (Roskilde/Dagbladet) For to uker siden skapte Snoop Dogg miniskandale da han åpnet Hultsfredkonserten sin med en gangstermykporno-«Superfly»-satire. På Roskilde-festivalen i går kveld viste det seg at det var stor ståhei for ingenting. Ja, filmen viste to halvnakne damer som tok på hverandre. Nei, det var ikke det spøtt provoserende. Ikke for danskene og sannsynligvis ikke for nordmenn som skal på Quart heller. Snoop viste ingenting vi tidligere ikke har sett i norske filmer fra syttitallet.

Daff åpning

For Snoop brukte den Orange Scenens enorme videoskjermer for alt de var verdt. Og godt var det. Som sceneartist var han i begynnelsen nemlig ganske daff. Hans pysjkledde og Langbein-aktig lange kropp sto pal stille, stemmen hans druknet i både band og beats, og han virket litt, vel, fjern . Da hjalp det ikke at både pistolkjedet rundt halsen og mikrofonen i handa var dekket av diamanter.

Heldigvis tok det seg opp etter hvert og Snoop viste hvorfor han fortjener tittelen hiphopikon .

Ikke bare fordi han brandet seg selv gjennom hele konserten - før han framførte sistesingelen «Signs» messet han for eksempel «Snoop Dogg, Snoop Dogg» i nesten fire minutter, men også fordi det så å si er umulig å trå feil når man har en slik hitparade i baklomma. Det ble nittitalssnydelig med «Gin & Juice» og «Doggystyle»-medley, samtidig som vi også fikk nyere dansegulvhits som «Beautiful» og «Drop it Like it{rsquo}s Hot».

Publikum med

For å si det med musikerkollegene Jay-Z og R. Kelly, det var «the best of both worlds». Så da Snoop mot slutten hevdet at han jo helt hadde glemt å spørre publikum om hva han heter, før han så brøt ut i «Who am I (What\'s My Name)?», var det umulig å ikke skrike: «Snoop, vel!».

 DIAMANTER: Etter over ti år i rapgamet er Snoop søkkrik. Derfor slo han til med en mikrofon dekket med (uekte) diamanter på Roskilde i går. Foto: EIRIK HELLAND URKE
DIAMANTER: Etter over ti år i rapgamet er Snoop søkkrik. Derfor slo han til med en mikrofon dekket med (uekte) diamanter på Roskilde i går. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer