- Snoop visste han skulle komme

Se kontrakten mellom superstjernens angivelige agent og de norske arrangørene.

Se bilde av kontrakten her

(Dagbladet.no): Snoop Doggs mulige besøk til Come Together People-konserten i Oslo 3. september ble en ordentlig farse.

Etter mye fram og tilbake har nå arrangørene gitt opp å få Snoop til Norge. Men de er overbevist om at superstjernen visste at han hadde takket ja til å bli med.

- Han visste det. Han satt jo på pressekonferansen på Quart-festivalen og bekreftet at han ville komme. Come Together People-konserten var også annonsert på hjemmesiden til Snoops faste DJ, DJ Jam, hevder arrangør Ken Simuyemba.

Knapp kontrakt

Hele saken startet 4. november i fjor, da Simuyemba undertegnet en kontrakt med en mann ved navn Travon Johnson, som hevdet han representerte Snoop.

Den opprinnelige planen var å holde konserten med rap-stjernen i Oslo i desember i fjor, men etter initiativ fra Johnson ble konserten flyttet.

- Han mente 3. september i år passet mye bedre for Snoop, sier arrangøren.

STRIDENS KJERNE: Det ble med ett besøk til Norge for Snoop Dogg i år. Men bråket rundt superstjernens uteblivelse fra en veldedighetskonsert 3. september kan få rettslige etterspill. FOTO: SCANPIX/REUTERS
STRIDENS KJERNE: Det ble med ett besøk til Norge for Snoop Dogg i år. Men bråket rundt superstjernens uteblivelse fra en veldedighetskonsert 3. september kan få rettslige etterspill. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Simuyemba og Johnson har møtt hverandre i Los Angeles, og holdt jevnlig kontakt gjennom året på faks og e-post. Han hadde ingen mistanker om ugler i mosen, selv om kontrakten han hadde undertegnet er langt knappere enn en vanlig standardkontrakt for en stjerne av Snoops kaliber.

Tidligere denne måneden begynte imidlertid ting å skje.

Dagbladet.no har fått en kopi av en mail Simuyemba hevder han mottok fra Travon Johnson tidligere denne måneden. Der forteller sistnevnte at han hadde fått sparken fordi kontrakten de to hadde inngått var blitt vist til media. I mailen ber han også Simuyemba om å fjerne annonsen om at Snoop kommer fra Come Together Peoples hjemmesider.

- Men vi hadde ikke vist kontrakten til noen medier. Det gjør vi først i dag.

- Virket truende

I forrige uke ringte en representant fra mektige William Morris Agency til Simuyemba. Det er disse som vanligvis representerer Snoop.

- De ringte midt på natten, og opptrådte truende og uhøflig. Truslene gikk på hva som ville skje hvis ikke vi straks annonserte at vi skulle avlyse konserten.

Simuyemba tror det er William Morris som har stoppet Snoop fra å komme, da de fikk se at han hadde inngått en avtale om å spille i Oslo uten å involvere dem.

- De foreslo til og med at jeg skulle flytte konserten. Hvorfor ville de at jeg skulle flytte konserten, om de mente at vi ikke hadde noen avtale i det hele tatt?

- Jeg tror faktisk ikke at Johnson er en skurk. Jeg skjønner at han ikke er mektig, men jeg tror ikke han er en skurk.

Ifølge dagens VG sier Snoops agent Brent Smith fra William Morris at det er kort vei til rettssalen om han finner de som hevder de representerer artisten.

- Hvis det virkelig viser seg at noen har forledet Simuyemba til å tro at de representerer Snoop, bør han gi oss fullt innsyn i dokumenter, korrespondanse og eventuelle skriftlige avtaler som er blitt gjort. Har ikke Simuyemba økonomiske midler til å hyre advoktater, er han velkommen til å henge seg på vårt søksmål, sier Smith.

Vil ha igjen penger

Come Together People, ved arkitektkontoret Snøhetta, har allerede betalt 8000 dollar i depositum til Travon Johnson. De pengene vil de ha tilbake.

I tillegg var arrangørene nær ved å betale nærmere 300 000 kroner for flybilletter på første klasse til Snoops reisefølge.

- Snoop Dogg har oppført seg dårlig mot de barna han hadde lovt å hjelpe. Han burde følge opp løftene sine. Det er ikke bare norske aviser som har skrevet om dette. I Zambia - der vi har planer om å hjelpe mange barn - har også dette vært en stor sak.

- Mye av det samme skjedde faktisk i fjor, da Yossou N\'dour skulle opptre. Etter å ha gjort en avtale med ham personlig, fikk jeg opprigninger fra Sony og bookingagenter i England som sa han ikke ville komme. Da endte det godt til slutt, men dette er definitivt en kynisk bransje, mener Simuyemba.

Nå er han lei av hele Snoop-saken, og håper å dra fokus over på det som var utgangspunktet for hele veldedighetsarrangementet: Hiv/aids-problematikken.

- Vi har ikke gjort noe galt bortsett fra å spørre en mann om å spille på en konsert.

SKUFFET: Arrangørene bak Come Together People, her representert ved Roy Eriksen og Ken Simuyemba, sier de har lært mye av den kompliserte saken.