Snooze

Klimakamp er ingen religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MILJØ: «Måtte du leve i interessante tider» omtales gjerne som en gammel kinesisk forbannelse. Diskusjonen om forbannelsen er over oss eller ei, inngår i tidens sentrale politiske kamp. Bør vi være pådrivere i et tiltakende oljekappløp, og hva skal vi bli rike av etter olja? Svarene henger sammen med hvordan vi forholder oss til globalt økende temperaturer, befolkning, energibehov; minkende oljereserver, naturressurser, artsmangfold.

Norge «punches above its weight», for å bruke Obamas ambivalente kompliment. Humanitært og oljepolitisk, primært. Men vi har også et brutto nasjonalt fotavtrykk blant de kraftigste i verden.

Når Aslak Sira Myhre vil «tenke seg om mange ganger» før han blir alarmert, ignorerer han omfanget av de siste tiårs akkumulerte kunnskap, som viser - med usikkerhetsmarginer, men også med høy sannsynlighetsgrad - at jordens klima raskt vil varmes opp et par grader til, endatil gjennomgå selvforsterkende kjedereaksjoner, dersom utslipp av klimagasser ikke holdes i sjakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer