«Snørrunger» med suksess

Fattaru er Sveriges nye hiphopyndlinger. - De kaller oss snørrunger, men ingen rapper bedre enn oss, sier Kristoffer «Stuffe» Malmsten (18) selvsikkert.

Selv om Fattaru, som spiller på Rockefeller i Oslo i kveld, får tyn for sin bokstavelig talt rappkjefta attityd og unge alder blant gamliskollegene, har de tatt hjemlandet med storm. Først ved å vinne det svenske mesterskapet i rapp, deretter med singelen «Mina hundar» og albumet «Fatta eld».

To Grammiser

- Vi kan spille på klubb, og vi kan spille på fritidsklubb. Og det er overraskende mange popfolk som liker oss, sier Stuffe, som sammen med Morgan «Kojak» Röhl (18) og brødrene Markus (18) og Mingus Price (19) utgjør fjorårets stjerneskudd i svensk musikk.

Fattaru stakk av med to Grammiser - for beste nykommer og beste hiphop/soul-artist - etter å ha vært nominert i seks kategorier. Albumet har solgt nærmere 25000 eksemplarer i Sverige.

- Vi har lyktes med å finne en rytme på svensk som er like mye inspirert av Cornelis Vreeswijk som av amerikansk hip hop. Og vi skiter i alt «keep it real»-tjatet. Cornelis er kongen, mener Stuffe, som ellers er inspirert av reggae, gammel jazz og blues.

Fattaru har eksistert i snart fire år, og springer ut av en felles interesse for basketball. Stuffe er best i bandet og spilte finale i ungdoms-SM for Stockholm Capitals i fjor. Etter suksessen med Fattaru har han lagt ballen i kurven for godt og kuttet ut gymnaset.

Basket og hip hop

- For oss har basket og hip hop gått hånd i hånd. Basket var alltid viktigst før, men jeg var nødt til å velge.

Fattaru er så vidt i gang med oppfølgeren til «Fatta eld».

- Den første plata vår er veldig trendy, veldig 2001, og ganske flyktig. Vi fikk lekt fra oss på det albumet. Neste gang blir det et mer helhetlig album, med én stemning som skal gå gjennom hele plata. Sånn som Outcast.

Fattaru spiller sammen med Tungtvann på Rockefeller tirsdag 30. april. Les mer på hjemmesidene til Fattaru.

SKJØNNER\'U? Fattaru fra Stockholm spiller med Tungtvann på Rockefeller i Oslo i kveld. Fra venstre: Kristoffer «Stuffe» Malmsten, Morgan «Kojak» Röhl, Mingus Price og Markus «Mackan» Price.