Anmeldelse: «Snøsøstera» på Det norske teater

Snøsøstera: - Ny juleklassiker!

Julesøstera på Det norske Teater er blitt en forestilling så trist at det gjør godt og så vakker at det ikke gjør vondt.

NYDELIG PARDANS: Gina Berhoft Gørvell og Vetle Bergan utfyller hverandre helt uten feiltreinn som Hedvig og Julian i Maja Lundes sceneversjon av Snøsøstera. Foto: Erik Berg
NYDELIG PARDANS: Gina Berhoft Gørvell og Vetle Bergan utfyller hverandre helt uten feiltreinn som Hedvig og Julian i Maja Lundes sceneversjon av Snøsøstera. Foto: Erik Berg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maja Lunde er på kort tid blitt en av våre mest populære forfattere og Lisa Aisato en av våre aller beste illustratører. Sammen laget de billedboksuksessen «Snøsøstera». Men kan en billedbok overføres til scenen? Svaret er et dundrende ja. Og kan en bok om død og sorg gi varme inn i julen? Svaret er ja, så absolutt.

Stor sorg

I Snøsøstera møter vi Julian, gutten med en stor sorg. Han har mistet sin søster og foreldrene nekter å snakke om det. I stedet fylles livet hjemme av en stor grå tristhet, en sorg som gjør det umulig for alle å snakke. Også for Julian, som ikke kan ta i mot bestevennens mange forsøk på vennskap. Men så banker det på vinduet. Utenfor svømmehallene står verdens mest levende jente, Hedvig. Hun blir strålende spilt av Gina Bernhoft Gørvell. Hver millimeter av kropp og krøller lyser energi og livslyst. Hun gir sorgfylte Julian, rørende troverdig spilt av Vetle Bergan, en direkte injeksjon av den kjærligheten og varmen han sårt trenger. Det er bare et problem: Hedvig har en hemmelighet. Hun er død, akkurat som søsteren til Julian.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer