Snøt TVNorge for utro-web

Stefan Hilt risikerer søksmål fra TVNorge, etter at han registrerte hjemmesiden temptationisland.no. 22-åringen er allerede i rettssak med Sony.

Den kontroversielle osningen har vært i klammeri med flere av de største aktørene på spillmarkedet. Han importerte og solgte PlayStation 2 åtte måneder før maskinen ble lagt ut for salg fra den offisielle importøren Egmont. Så registrerte han domenenavnet www.playstation2.no, og havnet i rettssak med Sony. Domsavsigelse er ventet i august. I tillegg importerte og solgte han Gameboy Advance før Nintendo klarte å innføre maskinen til Norge.

Nå er han frampå igjen. Hilt har skaffet seg domenenavnet www.temptationisland.no.

Forkastelig

- Jeg tok domene-navnet fordi jeg satt sammen med to kamerater og snakket om hvor forkastelig konseptet Temptation Island er. Vi lurte på om vi kunne stoppe programmet, og tok derfor domene-navnet, sier Hilt til BA.

TVNorge har reagert sterkt på at unggutten klarte å snappe til seg domenet rett foran nesa deres.

- - Når vi kjøper og utvikler et programkonsept, som Temptation Island, er det klart vi er interessert i domene-navnet i Norge. Temptation Island er også et registrert varemerke som eies av amerikanske Fox Entertainment, sier leder Jan Høvig i TVNorge Interaktiv til BA.

Men kanalen vil ikke ta rettslige skritt før den sivile rettssaken mellom Hilt og Sony er avgjort.

- Vi er spent på dommen, og vil se saken an før vi eventuelt kontakter produksjons-selskapet for Temptation Island og våre jurister, sier Høvig.

Er til salgs

Hilt frykter ikke søksmål fra TVNorge eller Fox Entertainment.

- Det har de ikke tid til. Det er for kort tid til sendestart. Men hvis de vil, er det bare å ta kontakt, så skal vi diskutere saken, sier han.

PS! Heller ikke www.temptationisland.com, www.temptationisland.net eller www.temptationisland.org har serien klart å skaffe seg. Den offisielle siden til programmet ligger på www.fox.com/temptation/

UTRO UTEN INTERNETT? Den amerikanske giganten Fox klarte ikke sikre seg www.temptationisland.com til serien sin. Nå vurderer TVNorge rettslige skritt for å skaffe seg den norske varianten, www.temptationisland.no.Foto: SCANPIX/REUTERS
KJAPP OG SLU: Stefan Hilt registrerte domenet til temptation island før TVNorge rett foran nesa på TVNorge. Nå vil de ha tilbake navnet. Her avbildet da han importerte PlayStation 2 åtte måneder før de egentlig skulle selges i Norge.Foto: ODDMUND LUNDE