Snowden får Bjørnson- prisen på tom stol

Molde 5. september. - Riktig av han ikke å komme.

VANT TIL Å KOMMUNISERE PR. VIDEOLINK:  Her deltar Edward Snowden på videolink i et møte om varsling i Europarådet i Strasbourg i Frankrike 23. juni i år. Foto: Vincent Kessler, Reuters/NTB Scanpix.
VANT TIL Å KOMMUNISERE PR. VIDEOLINK: Her deltar Edward Snowden på videolink i et møte om varsling i Europarådet i Strasbourg i Frankrike 23. juni i år. Foto: Vincent Kessler, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjørnsonprisen blir utdelt i Molde og plassert på en tom stol der varslerebn Edward Snowden skulle ha sittet.

Det er ikke praktisk mulig å dele ut prisen på grensen til Russland.

- Vi har jobbet med flere alternativer for tildelingen til Snowden. Slik det ser ut nå kommer ikke Snowden til Molde 5. september for å motta prisen. Dette fordi norske myndigheter ikke har vært i stand til å garantere for hans sikkerhet, sier Thomas Hylland Eriksen til NTB.

Han sitter i programkomiteen for Bjørnsonprisen 2015 til Edward Snowden, og bekrefter at ett av alternativene var å dele prisen ut på den norsk-russiske grensestasjonen på Storskog.

- Det var snakk om å gjøre det. Men det viste seg ikke å være praktisk mulig. Det som skjer nå, er at det vil være en tom stol hvor Edward Snowden skulle ha sittet. Så håper vi å fysisk kunne overrekke ham prisen en gang, sier Hylland Eriksen.

På storskjerm Snowden vil imidlertid antakelig være i stand til å se sin tomme stol når han er med i direkte videooverføring fra Moskva.

- Vi vil snakke med ham på direkten mens arrangementet pågår, sier Hylland Eriksen som legger til at norske myndigheters håndtering av denne saken viser at Norge er en langt mindre suveren stat enn det de fleste tror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer