Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snubla inn i Idol

Eva Weel Skram (19) tryna i en vanndam på vei til audition, men klarte å komme seg gjennom nåløyet og videre til finalerunder i Sandvika.

-  Tone-Lise var skumlest, fordi hun ikke sa noen ting. Hun satt kjempelenge og tenkte før hun sa at jeg gikk videre. Men det er bra å ikke bare få positive tilbakemeldinger, for da har man noe å jobbe med, sier Eva Weel Skram diplomatisk.

Negative tilbakemeldinger

Etter å ha imponert dommerne og kommet seg videre i konkurransen er det for det meste de negative tilbakemeldingene hun fikk fra Idol-juryen som sitter igjen.

At Tor Milde sa han ikke likte framføringen hennes, er det hun husker best. Likevel synes Eva dommerne gjorde en god jobb.

-  Selv om jeg var inne seint på dagen, var dommerne fokuserte på oppgaven og veldig til stede, forteller hun.

Eva går på musikk- og dramalinja ved Romerike folkehøgskole. Hele livet har hun drevet med forskjellige typer musikk. I det siste har hun fått øynene opp for popmusikken.

-  Pop er undervurdert. Det kan være skikkelig kult, sier Eva.

Egentlig hadde Eva slått fra seg ideen om å være med på Idol-audition i år. Tre dager før audition sang en av jentene på folkehøgskolen «Shackles» av Mary Mary.

-  Da gikk det et lys opp for meg, og jeg bestemte meg for å dra likevel, forteller hun.

Da hun løp for å rekke bussen tidlig på morgenkvisten, ramlet hun i en vanndam og ble klissvåt. Hutrende ventet hun i sju timer før hun slapp inn på hotellet.

-  Jeg ble heldigvis kjent med en i køen som oppmuntret meg. Men han kom dessverre ikke videre.

Til tross for at hun var våt og kald, greide hun å overbevise om at hun fortjente å få synge for de ordentlige Idol-dommerne lørdagen etter. Det er nemlig bare 200 i hver by som får synge for Idol-juryen.

-  En kjempesjanse

De siste åra har Eva begynt å skrive tekster og låter selv. Hvis hun kommer blant de 50 i Idol, er drømmen å synge en selvlagd låt.

-  Jeg synes det er deilig å kunne uttrykke meg gjennom musikken. Det er det jeg har lyst til å drive med i framtida. Da er Idol en kjempesjanse, sier Eva. Uansett hvordan det går i konkurransen, vil hun lage en demo, og forhåpentligvis gi ut plate med låtene sine.

-  Hvis det skulle skje at jeg vinner Idol, vil jeg jobbe for å lage et bra album der jeg bidrar mye selv. Jeg har mange sanger på lager allerede, sier Eva Weel Skram.

KOMPONERER SELV: Eva Weel Skram (19) har skrevet og komponert rundt 12 låter og spiller piano. I går var hun blant de 36 som gikk videre fra Idol-audition i Oslo. Her framfører hun sin egen låt «A Portion of Lust» for Dagbladet.