Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snublende muldvarp-start

TVNorge overrasket med et vellagd og spennende «71 grader nord» sist høst. Forventningene til gårsdagens franske variant «Muldvarpen» var derfor store, men ble aldri helt innfridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virkelighets-tv-program er som et kinder-egg. Tre ting på én gang: Seeren skal raskt lære seg spillets regler, bli kjent med deltakerne og oppfatte programmet som spennende. Muldvarp-premieren lyktes bare på det første, og endte derfor som et midt-på-treet-program. Fordi programleder Lars Arentz-Hansen trenger oppmykning, tv-kartene ble mer forvirrende enn forklarende, deltakernavn ble skrevet feil og framfor alt: Konkurransene var trolig langt mer spennende å være med på enn det var for oss å se på.

Radiopeiling i trang bil blir aldri god tv. Ikke skjult kamera med dårlig lyd eller en fem minutter lang vinsmakerkonkurranse heller. 12 hittil ukjente deltakere på jakt etter pengepremier i sommerlige Frankrike har tv-potensiale. Særlig når én av dem er en ukjent sabotør, og én blir sendt hjem i hver episode: Den som gjennom 20 spørsmål er dårligst til å gjette hvem muldvarpen kan være.

Men en god muldvarpstart burde gitt meg umiddelbar lyst til å rydde plass for neste mandags timelange episode. Slik ble det aldri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!