Snublende muldvarp-start

TVNorge overrasket med et vellagd og spennende «71 grader nord» sist høst. Forventningene til gårsdagens franske variant «Muldvarpen» var derfor store, men ble aldri helt innfridd.

Virkelighets-tv-program er som et kinder-egg. Tre ting på én gang: Seeren skal raskt lære seg spillets regler, bli kjent med deltakerne og oppfatte programmet som spennende. Muldvarp-premieren lyktes bare på det første, og endte derfor som et midt-på-treet-program. Fordi programleder Lars Arentz-Hansen trenger oppmykning, tv-kartene ble mer forvirrende enn forklarende, deltakernavn ble skrevet feil og framfor alt: Konkurransene var trolig langt mer spennende å være med på enn det var for oss å se på.

Radiopeiling i trang bil blir aldri god tv. Ikke skjult kamera med dårlig lyd eller en fem minutter lang vinsmakerkonkurranse heller. 12 hittil ukjente deltakere på jakt etter pengepremier i sommerlige Frankrike har tv-potensiale. Særlig når én av dem er en ukjent sabotør, og én blir sendt hjem i hver episode: Den som gjennom 20 spørsmål er dårligst til å gjette hvem muldvarpen kan være.

Men en god muldvarpstart burde gitt meg umiddelbar lyst til å rydde plass for neste mandags timelange episode. Slik ble det aldri.